ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Ο Κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει έναν κοστολογημένο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

«Ξέρουμε να το κάνουμε, το έχουμε ξανακάνει»

Έναν «ολοκληρωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση» θα καταθέσει στην αποψινή του ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του κόμματος, Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται για έναν χάρτη, «ο οποίος θα προσπαθεί να συγκεράσει και να επιτυγχάνει βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνική συνοχή. Δηλαδή, την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη” εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του «Πρακτορείου FM», που εκπέμπει ζωντανά μέσα από το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 81η ΔΕΘ.

Όλα αυτά, όπως ανέφερε ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, μπορούν να γίνουν «με τη σοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, με ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και με αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής σε κατεύθυνση στοχευμένης, σταθερής, λελογισμένης μείωσης φορολογικών συντελεστών».

Στην αποψινή του ομιλία, ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει «ένα σχέδιο αυτής της αλλαγής του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση μείωσης φορολογικών συντελεστών μ’ έναν φορολογικό συντελεστή που είναι η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% την επόμενη διετία, ενδεικτικά» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Χαρακτήρισε δε εφικτό τον στόχο αυτό, υπενθυμίζοντας πως «το 2014, η προηγούμενη κυβέρνηση μείωσε φορολογικούς συντελεστές […] και διένειμε κοινωνικό μέρισμα χωρίς δημοσιονομικά εισοδήματα» επειδή είχε καταφέρει να κερδίσει «αξιοπιστία και βαθμούς ελευθερίας στη δημοσιονομική πολιτική».

«Ξέρουμε να το κάνουμε, το έχουμε ξανακάνει μέσα στην κρίση. Επειδή, ωστόσο, πράγματι μπορεί να υπάρχει καχυποψία θα καταθέσουμε μια σειρά από δημοσιονομικά ισοδύναμα στο σκέλος των δαπανών» σημείωσε, εξηγώντας πως η ενότητα των δημοσιονομικών ισοδυνάμων «δεν περικλείει απολύσεις», αλλά «θα περιλαμβάνει μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές δαπανών, όπως είναι ενδεικτικά οι λειτουργικές δαπάνες, η αξιολόγηση στο Δημόσιο στο μέλλον· όχι με απολύσεις, αλλά με τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν φορείς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact