ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Starseeds: Ποιοι είναι οι «αστρικοί άνθρωποι» – Πιστεύουν ότι έχουν έρθει στη Γη από άλλες διαστάσεις

Μέχρι τώρα ξέραμε για τους γήινους και τους εξωγήινους, πλέον, υπάρχει ένας νέος όρος πνευματικής και … γενεαλογικής αναζήτησης και αυτός είναι ο «αστρικός σπόρος» (Starseed) ή «αστρικός άνθρωπος.

Για την ακρίβεια οι Starseeds θα μπορούσαν να καταταχθούν στους εξωγήινους, αφού πιστεύουν ότι έχουν έρθει στη Γη από άλλες διαστάσεις, από άλλους πλανήτες, από το διάστημα γενικώς.

Κάποιοι μάλιστα, ισχυρίζονται ότι είναι αυτό που οι «αρχαίοι» αποκαλούσαν αγγέλους, μετενσάρκωση ενός υπεράνθρωπου όντως στην ανθρώπινη διάσταση, με σκοπό να σώσουν να «αφυπνίσουν» και να σώσουν την ανθρωπότητα.

Σκοπός μάλιστα της αποστολής τους στη Γη, σύμφωνα με το theconversation.com, είναι να οδηγήσουν τους γήινους στη «χρυσή εποχή» – μια περίοδο μεγάλης ευτυχίας, ευημερίας και επιτευγμάτων – με την γνώση που κατέχουν.

Οι «αστρικοί άνθρωποι» (καλύτερο από το «σπόροι») πιστεύουν ότι είναι «αγωγοί» μεταξύ των θεϊκών πεδίων και της Γης και ότι μπορούν να ταξιδέυουν στους γαλαξίες , μέσω του διαλογισμού.

Λέγεται επίσης ότι είναι συμπονετικοί, ευαίσθητοι και έχουν περισσότερα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, καθώς οι ψυχές τους δεν έχουν συνηθίσει να έχουν ανθρώπινο σώμα.

Επίσης ισχυρίζονται μπορούν να επικοινωνούν στη «γλώσσα του φωτός» – τη γλώσσα της ψυχής η οποία «παρακάμπτει τους ανθρώπινους περιορισμούς».

Παρόλα αυτά, ζουν και εργάζονται ανάμεσά μας, σαν κανονικοί, γήινοι άνθρωποι.

Από που… φύτρωσαν οι «αστρικοί σπόροι»

Η έννοια των starseeds είναι μια εξελιγμένη θεωρία της new age «θρησκείας», με εναλλακτικές πνευματικές πρακτικές που αναπτύχθηκαν κατά τη δεκαετία του 1970.

Η ιδέα ταποδίδεται ευρέως στον συγγραφέα Μπραντ Στάιγκερ, ο οποίος έγραφε πολύ για το άγνωστο και την εξωγήινη ζωή. Στο βιβλίο του «Gods of Aquarius» (Θεοί του Υδροχόου) του 1976, ο Στάιγκερ παρουσίασε την ιδέα του ότι κάποιοι άνθρωποι προέρχονται από άλλες διαστάσεις και οι σημερινοί starseeds ασπάζονται αυτή τη θεωρία.

Αν και έχουν περάσει μισός αιώνας, εν τουτοις οι σημερινοί «πιστοί» ακολουθούν το ίδιο πνευματικό μονοπάτι: βλέπουν την ύπαρξη με όρους σύμπαντος, επικεντρώνονται στην πνευματικότητα, χρησιμοποιούν ενεργειακούς κρυστάλλους για ψυχική ισορροπία, πιστεύουν στο «ταξίδι» του σώματος μέσω της μετενσάρκωσης, το κάρμα και τη δυνατότητα να φτάσει κάποιος στο υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Πώς θα καταλάβετε αν είστε και εσείς «αστρόσπορος»

Οι πιστοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός starseed, που μπορεί αν υποδεικνύουν ότι προέρχεστε από εκεί έξω.

Για παράδειγμα, αν νιώθετε ότι σας λείπει το σπίτι σας – ακόμα και αν μένετε σε αυτό – αν δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε στο περιβάλλον και στις παρέες σας και αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πράγματα, που οι άλλοι θεωρούν φυσιολογικά, τότε ίσως θα πρέπει να «ψαχτείτε».

Επίσης, πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός «αστρικού ανθρώπου» είναι η ισχυρή διαίσθηση (μπορείτε να μαντέψετε πράγματα πριν συμβούν) και τα συχνά déjà vu (προμνησία στα ελληνικά, η αίσθηση που έχει κάποιος ότι μία κατάσταση που βιώνει στο παρόν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν).

Φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι

Μπορεί η ιστορία να ακούγεται… εξωγήινη, ωστόσο φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη.

Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον όρο φέρνει πάνω από 4 εκατομμύρια αποτελέσματα ενώ στο TikTok ο όρος #starseed έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact