ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Συμφωνία-γέφυρα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Για τις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους της και τους στόχους της κυβέρνησης, μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Εμείς προτείνουμε ένα σχέδιο-γέφυρα το οποίο θα αφορά τη μετάβαση από το ισχύον πρόγραμμα, το Μνημόνιο και την τρόικα σε ένα σημείο, σε ένα μεταβατικό σχέδιο στο οποίο θα έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η οικονομία μέσα στους επόμενους μήνες», είπε ο υπουργός Οικονομίας και εξήγησε ότι στο μεταβατικό διάστημα θα υπάρξει μια συμφωνία για τη χρηματοδότησή του.

«Αυτό που διαπραγματευόμαστε με την Ευρώπη δεν έχει τα χαρακτηριστικά του προγράμματος που υπήρχε μέχρι τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτό κάποιο πρόγραμμα.

Παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν και τη σκληρή διαπραγμάτευση από τη μεριά των εταίρων, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση» που θα είναι «συμβατή και από τις δύο μεριές».

Ερωτώμενος τι θα γίνει με τις προθεσμίες, ο υπουργός εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει πλήρης συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά εξέφρασε την πίστη του ότι μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία-γέφυρα 3 μηνών.

Δείτε τη συνέντευξη του υπουργού…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact