ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης: Αν έχεις μάθει στα πούπουλα, σου φαίνονται όλα δύσκολα


Να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή ώστε να αλλάξουν άμεσα οι διατάξεις περί ευθύνης υπουργών ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού

Δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά νομοσχέδια να κατατίθενται προς συζήτηση λίγα μόλις λεπτά πριν γίνει η ψηφοφορία, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Άλφα 989» ο Σταύρος Θεοδωράκης. Καθ΄οδόν προς την Έδεσσα, τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα, οπ επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» είπε ακόμα πως «Το Σύνταγμα παραβιάζεται κάθε μέρα, η ψήφος του Βουλευτή είναι αυθύπαρκτη, είναι ένα δικαίωμα και μια υποχρέωση ταυτόχρονα, δεν υπάρχει όμως. Αυτά που υπάρχουν, είναι ότι υπάρχουν κομματικές ψήφοι που αθροίζονται. Το κάθε κόμμα λοιπόν μαζεύει τους ψηφοφόρους του, τους βάζει σε μία γωνία, εννοώ στη Βουλή και λέει αυτές είναι οι διατάξεις».

Σχετικά με την διαφθορά στην πολιτική ζωή, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως θα πρέπει το Σεπτέμβρη η Ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει «η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική και να αλλάξουν οι διατάξεις που προστατεύουν και δίνουν ασυλία στους πολιτικούς»

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε πως είναι καταστροφικό να συντηρείται η συζήτηση αυτή, αλλά το «Ποτάμι» θα είναι έτοιμο πριν την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο για κάθε ενδεχόμενο. Για το λόγο αυτό εξήγησε πως θα συνεχίσει τις περιοδείες σε όλη τη χώρα και όλο τον Αύγουστο: «Αν έχεις μάθει να κοιμάσαι στα πούπουλα όλα αυτά σου φαίνονται δύσκολα. Αν έχεις όμως μάθει να προχωράς στους δρόμους και να ανοίγεις μόνος σου δρόμους, μόνος σου με τους φίλους σου και να είσαι κάθε μέρα σε ένα καινούριο πεδίο μάχης, τότε δεν τα φοβάσαι αυτά τα πράγματα».

Καταλήγουντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: «Έχω αντιπάλους στο πολιτικό σύστημα, δεν έχω εχθρούς όμως, αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε, δεν είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact