ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι αιτήσεις για «πάγωμα» του πλαφόν στη συνταγογράφηση


Συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναστολής που έχουν καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τις οποίες ζητούν να ανασταλεί το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που προβλέφθηκε ανά γιατρό και ανά περιφέρεια

Το «παρών» στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου και συζητήθηκε η αίτηση ιατρικών συλλόγων για «πάγωμα» του πλαφόν στη συνταγογράφηση, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναστολής που έχουν καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τις οποίες ζητούν να ανασταλεί το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που προβλέφθηκε ανά γιατρό και ανά περιφέρεια.

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων αναστολής (με εισηγητή τον πάρεδρο κ. Η. Μάζο), τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών με παρόντες τον πρόεδρο του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκο, τον πρόεδρο ΙΣΑ Γ. Πατούλη καθώς και τον κ. Βορίδη αλλά και τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό.

Οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων κατά τη συζήτηση υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το μέτρο υποβιβάζει την παροχή υπηρεσιών υγείας και προκαλεί κινδύνους στη δημόσια υγεία.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του υπουργείου φέρονται να ανέφεραν στο δικαστήριο ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ότι για το μέτρο που αποβλέπει στη μείωση των δαπανών, ελήφθησαν υπόψη επιστημονικά κριτήρια και στατιστικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήρης Ρίζος έχει εκδώσει ήδη προσωρινή διαταγή για αναστολή του μέτρου μέχρι ωσότου εκδοθεί απόφαση της επιτροπής αναστολών.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact