ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάκα 30χρονη Σέρβα: Eμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας και έστειλε 330.000 ευρώ σε κυπριακή τράπεζα

Η τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας έπιασε μια 30χρονη Σέρβα που διέμενε στην Ελλάδα μαζί με τον 49χρονο άνδρα της, εμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας και συνάμα διοχέτευε χιλιάδες ευρώ σε κυπριακές τράπεζες, τη στιγμή που δήλωνε μηδενικά εισοδήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία και προωθήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η 30χρονη είχε λογαριασμό που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα μηδενικά εισοδήματα που δήλωνε.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για 30χρονη υπήκοο Σερβίας και τον 49χρονο ομογενή σύζυγό της. Οι δύο τους τα έτη 2010 – 2013, είχαν αποκομίσει χρηματικό ποσό ύψους 330.000 ευρώ τουλάχιστον, που διοχέτευσαν σε κυπριακή τράπεζα.

Το χρηματικό ποσό προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, κυρίως της 30χρονης, που το 2010 είχε συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα. Οπως διαπιστώθηκε το διάστημα 2007 – 2009, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (κοινούς και ατομικούς) κατατέθηκαν συνολικά 175.826,6 ευρώ, πολύ πάνω από τα δηλωθέντα ακαθάριστα εισοδήματα τους, χωρίς να εξακριβώνεται η πηγή προέλευσής του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το έτος 2010 είχαν δηλώσει συνολικά 23.989 ευρώ, ενώ το έτος 2011, η 30χρονη είχε δηλώσει ζημία 14.212 ευρώ και ο 49χρονος μηδενικό εισόδημα. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος μεταφοράς συνολικά 284.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό κυπριακής τράπεζας με δικαιούχο την 30χρονη. Για την υπόθεση έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις κυπριακές αρχές. Η διαδικασία διενεργήθηκε σε συνδυασμό με αντίστοιχη έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact