ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάκα 30χρονη Σέρβα: Eμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας και έστειλε 330.000 ευρώ σε κυπριακή τράπεζα

Η τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας έπιασε μια 30χρονη Σέρβα που διέμενε στην Ελλάδα μαζί με τον 49χρονο άνδρα της, εμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας και συνάμα διοχέτευε χιλιάδες ευρώ σε κυπριακές τράπεζες, τη στιγμή που δήλωνε μηδενικά εισοδήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία και προωθήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η 30χρονη είχε λογαριασμό που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα μηδενικά εισοδήματα που δήλωνε.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για 30χρονη υπήκοο Σερβίας και τον 49χρονο ομογενή σύζυγό της. Οι δύο τους τα έτη 2010 – 2013, είχαν αποκομίσει χρηματικό ποσό ύψους 330.000 ευρώ τουλάχιστον, που διοχέτευσαν σε κυπριακή τράπεζα.

Το χρηματικό ποσό προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, κυρίως της 30χρονης, που το 2010 είχε συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα. Οπως διαπιστώθηκε το διάστημα 2007 – 2009, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (κοινούς και ατομικούς) κατατέθηκαν συνολικά 175.826,6 ευρώ, πολύ πάνω από τα δηλωθέντα ακαθάριστα εισοδήματα τους, χωρίς να εξακριβώνεται η πηγή προέλευσής του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το έτος 2010 είχαν δηλώσει συνολικά 23.989 ευρώ, ενώ το έτος 2011, η 30χρονη είχε δηλώσει ζημία 14.212 ευρώ και ο 49χρονος μηδενικό εισόδημα. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος μεταφοράς συνολικά 284.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό κυπριακής τράπεζας με δικαιούχο την 30χρονη. Για την υπόθεση έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις κυπριακές αρχές. Η διαδικασία διενεργήθηκε σε συνδυασμό με αντίστοιχη έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact