ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάκα της αστυνομίας 22χρονη που έταζε δουλειές «μαϊμού» στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε μια 22χρονη που κατηγορείται για απόπειρα απάτης και παράβαση του νόμου σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Το κόλπο της 22χρόνης ήταν το εξής: αναρτούσε στο διαδίκτυο αγγελίες για δουλειές (νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί, προγραμματιστές, ηλεκτρονικοί κ.λπ.) σε χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Αφρική, Καναδά, Ευρώπη κ.λπ.). Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να πάρει τη θέση, θα έπρεπε προηγουμένως να καταβάλει κάποια χρήματα τα οποία δηλώνοντας ως κάλυψη εξόδων. Συχνά ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα και έγγραφα του υποψηφίου (ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.).

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από σειρά καταγγελιών, κινήθηκε άμεσα και άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Έτσι πρόεκυψε ότι οι συγκεκριμένες αγγελίες για εύρεση εργασίας, που βρίσκονταν αναρτημένες στο διαδίκτυο, είχαν απατηλό περιεχόμενο, ενώ δεν υπήρχε φυσική έδρα, ούτε νόμιμη άδεια λειτουργίας ιδιωτικού γραφείου εργασίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και, ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 22χρονης στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις αναζήτησης εργασίας σε αγγελίες που δημοσιεύονται μέσω του διαδικτύου.
Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, ενώ θα πρέπει να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιρειών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact