ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Στη Θεσσαλονίκη ανιχνεύθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες αρχές.

Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη και μετείχαν σε σύσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, αφού το κρούσμα ανιχνεύθηκε σε ιερωμένο. Σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβησαν το μεσημέρι εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μετά από τηλεδιάσκεψη που προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα όπου και αποφασίστηκε να υπάρξει επι τόπου παρέμβαση στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη οι Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας βρέθηκαν στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως όπου και έλαβαν μέρος σε ευρεία σύσκεψη. Μετά την ολοκλήρωσή της και αφού πιστοποιήθηκε η ανίχνευση του στελέχους της μετάλλαξης του κορονοιού έγινε γνωστό πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης για να διαπιστωθούν οι επαφές του ιερέα που φέρεται να αποτελεί και το πρώτο κρούσμα.

«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημειώνοντας ότι «έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουνε αυτή τη στιγμή».

Αναφορικά με το κρούσμα τόνισε πως «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας» διευκρινίζοντας πως [δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά» για να προσθέσει ότι «σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα» ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και άλλο στέλεχος

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact