ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου -Τι γίνεται με τους 6 δουλεμπόρους [βίντεο]

Επειτα από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας, οι μετανάστες που «ξεβράστηκαν» στη Γαύδο μεταφέρονται από την Κρήτη στην Αθήνα.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ετοιμάστηκαν από τις αρμόδιες αρχές τα έγγραφά τους και πλέον μπορούν ν’ αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μετανάστες, που κατάγονται από το Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία, συγκαταλέγονται και 40 ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας έως 15 χρόνων.

Οι μετανάστες αναχωρούν με το πλοίο της ΑΝΕΚ «Κρήτη ΙΙ» από τη Σούδα με προορισμό τον Πειραιά και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα από όπου μπορούν να φύγουν για όπου εκείνοι θέλουν.

Την Τρίτη απολογούνται οι δουλέμποροι

Στην Κρήτη όμως και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων παραμένουν οι έξι δουλέμποροι που κατάγονται από την Αίγυπτο.

Οι έξι άνδρες πέρασαν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε διώξεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Και οι έξι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τρίτη στις 11 το πρωί.

Έκαναν Πάσχα στα… Χανιά

Πάσχα στα Χανιά έκαναν οι μετανάστες που στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφτασαν στο Κολυμβητήριο όπου και φιλοξενήθηκαν για μία ημέρα.

Τα αντανακλαστικά του δήμου ήταν πολύ γρήγορα καθώς μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε κι ετοίμασε προς χρήση φιλοξενίας των μεταναστών το Κολυμβητήριο.

Με τη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας έγινε η σίτιση των μεταναστών ενώ έχουν τοποθετηθεί στο χώρο χημικές τουαλέτες όπως επίσης στρώματα και κλινοσκεπάσματα.

«Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά, ετοιμάσαμε σε μικρό χρόνο έναν χώρο που έχει άλλη χρήση, όπως είναι το Κολυμβητήριο για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες. Κινητοποιήθηκαν μία σειρά φορέων όπως είναι η αστυνομία, η πυροσβεστική, ο δήμος, οι Ευρυθροσταυρίτες αλλά και εθελοντές και έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

 

 

Πηγή: cretapost.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact