ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκαν 800 τζιχαντιστές

Το ενδεχόμενο να έχουν εκπαιδευτεί υποψήφιοι τζιχαντιστές και στην Ελλάδα, ερευνούν οι Αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντένα, περίπου 800 άτομα φέρονται να έχουν εκπαιδευτεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τζιχαντιστές-εκπαιδευτές, προκειμένου να αποκτήσουν τη γνώση των όπλων που χρησιμοποιούν στο Ισλαμικό κράτος, ώστε να μεταβούν στο Ιράκ για να πολεμήσουν.

Με βάση τα δημοσιεύματα, στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, τα στοιχεία των 800 ατόμων έχουν δοθεί στην αμερικανική πρεσβεία για να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ή όχι η δράση τους.

Τα κράτη που εκφράζουν φόβους για πιθανότητα δράσης πυρήνων των τζιχαντιστών στο έδαφός τους, βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία, με στόχο την προστασία και τη διακοπή της δράσης τους, τόσο σε ευρωπαϊκό έδαφος, όσο και σε εκτός Ευρώπης εδάφη.

Ήδη οι συζητήσεις και οι συναντήσεις διπλωματών πυκνώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα για να αναχαιτιστούν οι τζιχαντιστές.

Τις προηγούμενες ημέρες περισσότερες από 30 χώρες, ανακοίνωσαν κοινή δράση απέναντι στο Ισλαμικό κράτος σε Ιράκ και Συρία, ενώ ο αμερικάνος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ενισχύσει με αεροπορικές επιθέσεις τους Κούρδους που πολεμούν τους τζιχαντιστές. Οπλισμός στους Κούρδους έχουν διαθέσει αρκετά κράτη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact