ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο οι 12 Κύπριοι που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη με την φρεγάτα “Σαλαμίς”

Με πτήση των Κυπριακών αερογραμμών από το αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα, επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στην Κύπρο, γύρω στις 5:15 11 Κύπριοι που απομακρύνθηκαν από την κόλαση της Τρίπολης με τη φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ”Σαλαμίς”. 

Η φρεγάτα κατέπλευσε γύρω στις 8 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με 186 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 12 Κύπριοι και μια πολίτης τρίτης χώρας, σύζυγος Κυπρίου. Από τα 13 άτομα, τα 11 επαναπατρίστηκαν πριν από λίγο, ενώ 2 εξ αυτών έχουν ενημερώσει ότι δεν επιθυμούν ως τελικό προορισμό τους την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι 2 από τους Κυπρίους που επέλεξαν την παραμονή τους στη Λιβύη αναχώρησαν σήμερα από τη Μιζράτα, βρίσκονται στην Τύνιδα και αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο, μέσω Ρώμης.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι την ιδιαίτερη ανησυχία που επικρατεί για όσους Κυπρίους παραμένουν στην Αραβική χώρα και κυρίως για αυτούς που βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

Παρόλο που τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι εργαζόμενοι στη Λιβύη διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλείς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείο Εξωτερικών, Χάρης Μορίτσης, τόνισε ότι, εφόσον επιθυμήσουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, ο βαθμός συνδρομής του Τμήματος, θα καθοριστεί από τις επικρατούσες συνθήκες.

Σύμφωνα με το sigmalive σε δηλώσεις του ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης από την Κοράκου που εργάζεται στην εταιρεία «Σιράζ» της Λιβύης, είπε πως «είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά το τι θα γίνει μετά εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε».

Σε ερώτηση κατά πόσον κινδύνευσαν οι Κύπριοι στη Λιβύη απάντησε «όχι δεν κινδύνευσα εγώ προσωπικά διότι φύγαμε με πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που μας πήρε από την Τρίπολη και σήμερα το πρωί πήγαμε στον Πειραιά. Δεν πλησιάσαμε κοντά στη περιοχή όπου γίνονται οι συγκρούσεις».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η έξοδος των Κυπρίων και των Ελλήνων υπηκόων από την Τρίπολη ήταν προγραμματισμένη και σχεδιασμένη από την Ελληνική και την Κυπριακή πρεσβεία».

«Ήρθε η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία ανεβήκαμε με ένα ρυμουλκό και φύγαμε από τη χώρα» σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «περίπου 10 Κύπριοι έφυγαν από την Λιβύη και μαζί μας πήραμε τα προσωπικά μας αντικείμενα» ενώ απάντησε αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον θα επιστρέψει πίσω στη χώρα μετά τη λήξη των ταραχών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact