ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα εμφανίστηκε η ασθένεια που όλοι τρέμουμε – Είχαμε ξεχάσει πως υπάρχει

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές στην Πάτρα για μια 16χρονη.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η 16χρονη είναι τρόφιμος σε προνοιακό ίδρυμα της πόλης και κατά διαστήματα «το σκάει» από το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να κινητοποιεί τη διοίκηση και την Αστυνομία για τον εντοπισμό της. Η 16χρονη είχε φύγει ξανά από το ίδρυμα τις προηγούμενες ημέρες και εντοπίστηκε αργότερα.

Σε ιατρικό έλεγχο, που υποβλήθηκε με εντολή της διοίκησης του ιδρύματος και πριν επιστρέψει σε αυτό, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σύφιλη!

Αμεσα ενημερώθηκε νοσοκομείο της Πάτρας για τη διακομιδή και τη νοσηλεία της, προκειμένου να λάβει το απαραίτητο θεραπευτικό σχήμα, ενώ νοσηλεύεται σε απομόνωση προκειμένου να μη μεταδώσει την ασθένεια.

Η σύφιλη είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε λοίμωξη από την ωχρά σπειροχαίτη. Είναι χρόνια ασθένεια που μπορεί να προσβάλλει όλα τα όργανα και συστήματα του οργανισμού. Η σύφιλη παρουσιάζεται με παγκόσμια διασπορά και συνήθως προσβάλλει νέους ενήλικες 20-30 ετών, άνδρες περισσότερο από γυναίκες. Στην Ελλάδα θεωρείται σπάνιο νόσημα, αλλά η έξαρση της ασθένειας παγκοσμίως, πιστεύεται ότι θα επηρεάσει τη συχνότητά της και μέσα στα ελληνικά σύνορα.

Η σύφιλη μεταδίδεται με άμεση επαφή, με τις βλάβες του δέρματος ή των βλεννογόνων και τις εκκρίσεις (σίελος, σπέρμα, κολπικά υγρά) μολυσμένου ατόμου, κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος ή του βλεννογόνου του υγιούς ατόμου.

Αν η σύφιλη διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί στα αρχικά της στάδια, είναι εύκολο να θεραπευτεί. Η προτιμώμενη θεραπεία σε όλα τα στάδια είναι η πενικιλίνη, ένα αντιβιοτικό που μπορεί να σκοτώσει τον οργανισμό που προκαλεί τη σύφιλη.

Αν ο ασθενής ωστόσο είναι αλλεργικός στην πενικιλίνη, τότε υπάρχει η δυνατότητα χρήσης άλλου αντιβιοτικού. Μία απλή ένεση πενικιλίνης μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της νόσου, αν ο ασθενής έχει μολυνθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες δόσεις του φαρμάκου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact