ΚΟΣΜΟΣ

Στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Μάντσεστερ Μέι και πρίγκιπας Γουίλιαμ

«Σας σκέφτομαι καθημερινά όλους εσάς», έγραψε στο Twitter η Αριάνα Γκράντε

Στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μάντσεστερ, στη μνήμη των 22 θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας σε ποπ συναυλία πριν από ένα χρόνο, θα παραβρεθούν τόσο η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όσο και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σαλμάν Αμπέντι, ένας 22χρονος Βρετανός, με καταγωγή τη Λιβύη, ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο τέλος μιας συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο «Manchester Arena» της βόρειας Αγγλίας. Ανάμεσα στα θύματα ήταν επτά παιδιά, το μικρότερο μόλις 8 ετών, ενώ περισσότεροι από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μια τελετή μνήμης διάρκειας μιας ώρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στον Καθεδρικό Ναό του Μάντσεστερ, ενώ θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα συναντηθεί με κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων.

«Η στοχοποίηση νέων και αθώων ανθρώπων που απολάμβαναν ανέμελα την βραδιά τους στο Manchester Arena στις 22 Μαΐου του 2017 ήταν μια ενέργεια νοσηρής δειλίας», έγραψε σε άρθρο της στην εφημερίδα Manchester Evening News η πρωθυπουργός.

«Ηταν σχεδιασμένη ώστε να πλήξει την καρδιά των αξιών μας και τον τρόπο ζωής μας, σε μια από τις πιο ζωντανές πόλεις μας, με στόχο να κάμψει την αποφασιστικότητά μας και να μας διχάσει. Απέτυχε», πρόσθεσε.

Σε άλλες εκδηλώσεις τραγουδιστές από τοπικές χορωδίες, ανάμεσά τους και η Χορωδία των Επιζώντων του Μάντσεστερ, στην οποία συμμετέχουν επιζώντες της επίθεσης, θα ενώσουν τις φωνές τους και θα ερμηνεύσουν το τραγούδι «Manchester Together – With One Voice».

«Σας σκέφτομαι καθημερινά όλους εσάς. Σας αγαπώ με όλη μου την καρδιά και σας στέλνω όλο το φως και την θέρμη που έχω να δώσω αυτή τη δύσκολη ημέρα», έγραψε η Γκράντε στο Twitter.

015499877566

Η Μεγάλη Βρετανία επιδιώκει την απέλαση από τη Λιβύη του αδελφού του Αμπέντι, Χασέμ, σε σχέση με την επίθεση, παρότι οι Αρχές δεν θεωρούν ότι η επίθεση οργανώθηκε από ένα ευρύτερο δίκτυο.

Η επίθεση στο Μάντσεστερ ήταν η πιο φονική από πέντε επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χώρα τον περασμένο χρόνο για τις οποίες ευθύνονται ένοπλοι και στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 36 άνθρωποι, ενώ ήταν η πλέον φονική στη χώρα τα τελευταία 12 χρόνια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact