ΕΛΛΑΔΑ

Στήνουν σκηνές για τους μετανάστες στο Ελληνικό -Ξεσηκώθηκαν 4 δήμαρχοι

Μόλις χθες οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας αντέδρασαν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη δημιουργία καταυλισμού μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σήμερα το πρωί έξω από την ολυμπιακή εγκατάσταση του γηπέδου χόκεϊ έχουν ήδη στηθεί σκηνές. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός του vimaonline.gr κατέγραψε και ένα μεγάλο φορτηγό από όπου ξεφόρτωναν σκηνές. Σε πλάνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ φαίνεται πως μπροστά από το κτίριο έχουν ήδη στηθεί δύο μεγάλες σκηνές, που παραπέμπουν σε σημεία οργανωμένης και μόνιμης υποδοχής. Μάλιστα  κυβερνητικά κλιμάκια έκαναν αυτοψία στο χώρο του Ελληνικού για να στηθούν αντίσκηνα προκειμένου να εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός των παράνομων μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στην Αθήνα.

Η σημερινή εικόνα από το Ελληνικό

Δύο μεγάλες σκηνές υποδοχής έχουν στηθεί έξω από το κεντρικό κτίριο

Φορτηγό γεμάτο σκηνές έχει φτάσει στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού

Αντιδρούν οι δήμαρχοι: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, φτιάχνει μόνιμη εγκατάσταση
Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη η μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο. Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως και ο αρμόδιος υπουργός σε δηλώσεις του πρωί είπς πως από το Ταε Κβον Ντο θα πρέπει να φύγουν οι μετανάστες  στις 17/12 αλλά ακόμα δεν ξέρει ούτε εκείνος που θα τους μεταφέρουν. 
Οι τέσσερις δήμαρχοι εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους για θέματα ασφάλειας και δημόσιας υγιεινής και ζητούν συνάντηση με τον κ.Μουζάλα.

Οι κκ. Ανδρέας Κονδύλης, Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννης Κωνσταντάτος και Διονύσης Χατζηδάκης υπενθυμίζουν στον κ.Μουζάλα πως πριν από 3 μήνες η κυβέρνηση μιλούσε για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές. Τώρα όμως έχει μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες. 

«Δεν θα γίνει το Ελληνικό χώρος διαμονής οικονομικών μεταναστών»
Οι τέσσερις δήμαρχοι κατηγορούν την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση. Μάλιστα αναφέρουν πως πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.  Αναφέρουν χαρακτηριστικά «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληροί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών – και όχι Σύρων προσφύγων – στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Η επιστολή των 4 δημάρχων στον Γιάννη Μουζάλα 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact