ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν ο Χαμενεΐ

Την υποστήριξή του στην παράταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, έπειτα από την αποτυχία των συνομιλιών της Βιέννης με στόχο την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας, εξέφρασε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

«Για τον ίδιο λόγο που δεν αντιτάχθηκα στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιτίθεμαι στην παράτασή τους», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και εκφώνησε ενώπιον αξιωματούχων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ.

«Εμείς θα αποδεχθούμε μία δίκαιη και λογική συμφωνία όμως γνωρίζουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι αυτή που χρειάζεται αυτήν τη συμφωνία και θα είναι η χαμένη εάν δεν επιτευχθεί», επισήμανε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

«Η κεντρική γραμμή του ισλαμικού συστήματος είναι το να πολεμάμε εναντίον της εναντίον της αλαζονείας και της αλαζονικής κυβέρνησης των ΗΠΑ και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε αδυναμία ούτε κανένα σφάλμα σε αυτήν την οδό» υπογράμμισε ο Χαμενεΐ. Στην επίσημη ορολογία του Ιράν ο όρος «αλαζονεία» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις χώρες της Δύσης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Αμερική, όμως (έχουμε ένα πρόβλημα) με τις υπερβολικές και τυραννικές απαιτήσεις» της κυβέρνησής της, προσέθεσε ο ίδιος.

«Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου καθώς εμείς έχουμε μία οικονομία που αντιστέκεται» τόνισε αναφερόμενος στη βούληση των αρχών να προωθήσουν την παραγωγή σε εθνικό επίπεδο.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομάδα των διαπραγματευτών, της οποίας ηγείται ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, που «αντιστάθηκε στις παρενοχλήσεις και αντιθέτως με το άλλο στρατόπεδο δεν άλλαζε την εκδοχή (που υποστήριζε) μέρα με την ημέρα».

«Πίσω από κάθε διαπραγματευτή που βρισκόταν μπροστά μας, υπήρχε ένας στρατός», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact