ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν ο Χαμενεΐ

Την υποστήριξή του στην παράταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, έπειτα από την αποτυχία των συνομιλιών της Βιέννης με στόχο την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας, εξέφρασε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

«Για τον ίδιο λόγο που δεν αντιτάχθηκα στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιτίθεμαι στην παράτασή τους», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και εκφώνησε ενώπιον αξιωματούχων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ.

«Εμείς θα αποδεχθούμε μία δίκαιη και λογική συμφωνία όμως γνωρίζουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι αυτή που χρειάζεται αυτήν τη συμφωνία και θα είναι η χαμένη εάν δεν επιτευχθεί», επισήμανε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

«Η κεντρική γραμμή του ισλαμικού συστήματος είναι το να πολεμάμε εναντίον της εναντίον της αλαζονείας και της αλαζονικής κυβέρνησης των ΗΠΑ και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε αδυναμία ούτε κανένα σφάλμα σε αυτήν την οδό» υπογράμμισε ο Χαμενεΐ. Στην επίσημη ορολογία του Ιράν ο όρος «αλαζονεία» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις χώρες της Δύσης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Αμερική, όμως (έχουμε ένα πρόβλημα) με τις υπερβολικές και τυραννικές απαιτήσεις» της κυβέρνησής της, προσέθεσε ο ίδιος.

«Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου καθώς εμείς έχουμε μία οικονομία που αντιστέκεται» τόνισε αναφερόμενος στη βούληση των αρχών να προωθήσουν την παραγωγή σε εθνικό επίπεδο.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομάδα των διαπραγματευτών, της οποίας ηγείται ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, που «αντιστάθηκε στις παρενοχλήσεις και αντιθέτως με το άλλο στρατόπεδο δεν άλλαζε την εκδοχή (που υποστήριζε) μέρα με την ημέρα».

«Πίσω από κάθε διαπραγματευτή που βρισκόταν μπροστά μας, υπήρχε ένας στρατός», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact