ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 7 το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί η θυελλώδης συνεδρίαση

Κωνσταντοπούλου: Λυπάμαι για την πλάνη μου πως αυτή η βουλή δεν θα ψηφίσει μνημόνιο

«Είναι καθήκον μας να εξαντλήσουμε το χρονικό όριο του 10ώρου» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με το πώς θα διεξαχθεί η συζήτηση για το τρίτο μνημόνιο η οποία επί της ουσίας ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ξεκινήσει, ενώ συμπλήρωσε πως «υπάρχει… άπλετος χρόνος μέχρι να ξεκινήσει το Eurogroup».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, προβλέπεται χρόνος 8 λεπτών για τους εισηγητές, εκτός από τον αρμόδιο υπουργό θα πρέπει να μιλήσουν και οι συναρμόδιοι υπουργό για 9 λεπτά έκαστος, ο πρωθυπουργός αντί για 10 λεπτά προτείνει 20 και το ίδιο και για αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τους Προέδρους των ΚΟ των υπόλοιπων κομμάτων, η ΠτΒ προτείναι 15 λεπτά αντί για 8,  6 λεπτά για τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και 4 λεπτά για τους βουλευτές.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε να περιοριστεί η όλη διαδικασία και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 το πρωί χωρίς να έχουν δικαίωμα ομιλίας οι βουλευτές!

Η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε την πρόταση της για εξάντληση του δεκαώρου σε ψηφοφορία διά ανατάσεως της χειρός και το σώμα της Ολομέλειας αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της.   Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτός μικροφώνου φώναξε πως «αυτά είναι απαράδεκτά πράγματα και συμβαίνουν για πρώτη φορά».

Στη συνέχεια με την ίδια διαδικασία η Βουλή ενέκρινε την πρόταση του κ. Φίλη. Αμέσως μετά η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Είχα δηλώσει πως αυτή η βουλή μνημόνιο δεν θα ψηφίσει. Λυπάμαι για αυτή μου την πλάνη», έφυγε και παραχώρησε την θέση της στον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος θα προεδρεύσει της συνεδρίασης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact