ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 10,48% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στο 14,40% έφθασε η απόδοση του νέου 3ετούς ελληνικού ομολόγου, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ από την ημέρα της έκδοσής του. Το ελληνικό CDS στο 5ετές που αποτελεί και το σημείο αναφοράς (benchmark) διαμορφώνεται στις 1400 μονάδες βάσης από 1265 μονάδες βάσης.

Αντιθέτως, στην Ευρώπη καταγράφεται σταθεροποίηση καθώς οι επενδυτές αναμένουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου.

Ενδεικτικά η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 0,46%. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έφθασε το 10,48% με αποτέλεσμα το spread, ήτοι η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων να φθάσει το 10,46%.

Η νέα ελληνική 5ετία διαπραγματεύεται σε τιμές πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την τιμή έκδοσης, με αποτέλεσμα η απόδοσή της να έχει φθάσει στο 12,39%.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact