ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο -6 από την κορυφή ο Πανιώνιος – «Πληγώθηκε» η ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος μπορεί να μην πλησίασε στους 4 πόντους τον Ολυμπιακό, αλλά η Ένωση «πληγώθηκε» περισσότερο από το 1-1 της Νέας Σμύρνης.

Σε μια αναμέτρηση που κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, το πάθος και η μαχητικότητα, Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ένα αποτέλεσμα που μάλλον κρίνεται δίκαιο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, άλλαξε όμως το σκηνικό στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο και να πιέζουν την Ένωση φτάνοντας στην ισοφάριση ενώ θα μπορούσαν να έπαιρναν και τη νίκη σε μια δυο καλές στιγμές τους.

Βέβαια και η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί στην επανάληψη και να είναι απειλητική. Αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο και είναι σίγουρα η μεγάλη «χ»αμένη της αναμέτρησης καθώς πλέον τρέχει για να προλάβει τα πλέι οφ.

Το γκολ που δέχεται ο Πανιώνιος προκύπτει από λάθη των αμυντικών του ενώ και το τέρμα που «τρώει» ο Δικέφαλος είναι απόρροια αμυντικής αδυναμίας καθώς στη σέντρα που πραγματοποιείται από δεξιά, θα μπορούσε να σταματήσει νωρίς τη φάση με φάουλ ο Ντίντακ, αλλά δεν το έκανε.

Ο Αραούχο στη φάση του 1-0 (μετά από ασίστ του Μάνταλου) έδειξε για μια ακόμη φορά την τεράστια κλάση του. Είναι φορ, είναι σκόρερ, είναι παίκτης που μπορεί να πρωταγωνιστεί. Άψογη εκτέλεση, δύναμη και σημάδι, πρόσθεσε ένα ακόμη υπέροχο τέρμα στη μέχρι στιγμής συγκομιδή του στα κιτρινόμαυρα.

Επίσης ξεκάθαρος για την ΑΕΚ του Χιμένεθ, είναι και ο αναβαθμισμένος ρόλος του Γιόχανσον. Να πατάει δηλαδή στην αντίπαλη περιοχή όσο πιο συχνά του δίνεται η ευκαιρία. Κάτι που ξεκίνησε να κάνει ο Σουηδός από πέρσι τέτοια εποχή επί ημερών Πογέτ και πλέον, στη νέα εποχή Χιμένεθ, το συνεχίζει. Το αρνητικό για εκείνον στη Νέα Σμύρνη ήταν πως δεν κατάφερε να τελειώσει κάποιες φάσεις που είχε την ευκαιρία.

Πάντως οι αλλαγές του Χιμένεθ δεν του βγήκαν. Οι Πέκχαρτ, Αλμέιδα, Μπακασέτας δεν βοήθησαν ενώ δεν αποκλείεται να μπέρδεψαν κιόλας την ομάδα καθώς μετά την είσοδό τους διαπιστώθηκε μια σχετική αποσταθεροποίηση.

Επίσης κάτι που έχει αξία να αναφερθεί, είναι οι αντοχές των γηπεδούχων στο φινάλε, σε σχέση με εκείνες των φιλοξενούμενων. Με πολλές δυνάμεις πίεζαν οι του Πανιωνίου την ώρα που οι κιτρινόμαυροι μάλλον δεν έβλεπαν την ώρα να ακούσουν το τελικό σφύριγμα. Ιδιαίτερα στα τελευταία 8-7 λεπτά.

Πάντως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για τον Πανιώνιο και αυτό τον κρατάει έξι πόντους πλέον μακριά από την κορυφή. Ίσως όμως περισσότερο «πληγωμένη» από την ισοπαλία να είναι η ΑΕΚ. Παραμένει στο κυνήγι της πέμπτης θέσης και πλέον η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική χαρακτηρίζεται: «τελικός». Ειδάλλως, τα πλέι οφ και η Ευρώπη, θα απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact