ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Αλ. Τσίπρας


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού στο πλαίσιο της κλασικής στροφής και των ανοιγμάτων που κάνουν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το Άγιο Όρος. Πρόκειται για μία επίσκεψη που είχε σκοπό να κάνει από καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του κόμματός του να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την εκκλησία και το… ποίμνιο, που έβλεπε πάντα επιφυλακτικά την αριστερά – και αντιστρόφως.

Ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ήδη από τον Ιανουάριο όταν συνάντησε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά την παραμονή του στο Άγιο Όρος θα επισκεφτεί έξι μονές, καθώς και όλα τα μεγάλα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η ελληνική πολιτεία και η ευρωπαϊκή ένωση, μέσα από σημαντικά κοινοτικά προγράμματα. Αναμένεται δε να ενημερωθεί και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονές, ιδίως φορολογικά, αλλά είναι αβέβαιο εάν θα τολμήσει να θέσει από την πλευρά του το μείζον θέμα του άβατου για τις γυναίκες.
 
Τσίπρας στη Βουλής: Φόρος αίσχος ο ΕΝΦΙΑ
 
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας  μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. «Η κυβέρνησή σας φτάνει στο τέλος. Όσο κι αν ξηλώνετε το πουλόβερ της δημοκρατίας, η κυβέρνησης της μεγάλης συμπαράταξης της αριστεράς είναι η μόνη λύση σήμερα για τον τόπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «παράλυτη δημοκρατία και ένα κοινοβούλιο απαξιωμένο, “πλυντήριο σκανδάλων”».

Κατά τον κ. Τσίπρα διαμορφώνεται μια «παράδοση κακής και πρόχειρης νομοθέτησης που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων». Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις επιπτώσεις στους ένστολους αναρωτήθηκε «τι έγινε η αγάπη σας για τους αστυνομικούς; Πόσο υποκριτές μπορεί να γίνεστε με τα προεκλογικά επιδόματα του κοινωνικού μερίσματος; Τιμωρείτε ένα κλάδο που κατάφερε να διατηρήσει υγιή τα επικουρικά ταμεία και τα εφάπαξ. Έχει λογική και ηθική αυτή η στάση της υποκρισίας. Της κολακείας και της ληστείας;», για να απαντήσει ότι «η αληθινή αγάπη του κ. Σαμαρά είναι προς τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «φόρο αίσχος» τον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας ότι «εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος του ΕΝΦΙΑ. Βάζει έχοντες και μη έχοντες στον ίδιο παρονομαστή».
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact