ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο της Νίκαιας έξι αλλοδαποί με ψώρα – Συναγερμός στο ΕΣΥ

Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας έχουν μεταφερθεί οι έξι αλλοδαποί που προσβλήθηκαν από ψώρα.

Οι αλλοδαποί, που ήταν στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα.

Νοσηλεύονται Φρουρούμενοι

Κατά τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, οι έξι ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου. Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του.

Μέτρα προστασίας

Ολα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί για να προστατευθούν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι από τα περιστατικά ψώρας, διαβεβαιώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Νίκαιας. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με εισαγγελική εντολή έξι αλλοδαποί ανήλικοι με χώρα οι οποίοι κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού. Οι έξι ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε ειδικούς απομονωμένους θαλάμους. Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Νίκαιας: «Στο πλαίσιο της εισαγγελικής εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού».

Τι είναι η ψώρα

Η ψώρα είναι μια μεταδοτική πάθηση του δέρματος, που οφείλεται στο ακάρεο της ψώρας και χαρακτηρίζεται από πολύ έντονο κνησμό.

Η ψώρα μεταδίδεται με τη στενή επαφή του δέρματος και γι’ αυτό στους ενήλικες είναι αποτέλεσμα συνήθως σεξουαλικής επαφής με κάποιον ήδη πάσχοντα, ενώ στα παιδιά μεταδίδεται κυρίως με το συγχρωτισμό, για παράδειγμα στο σχολείο, ή την κατασκήνωση. Σπανιότερα μπορεί να μεταδοθεί με τη χρήση κοινών κλινοσκεπασμάτων και χειροπετσετών, γι’ αυτό και μπορεί να προσβάλλει μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ποια τα συμπτώματα

Η ψώρα είναι μια από τις συχνότερες παρασιτικές δερματοπάθειες, και πάντα πρέπει να σκεφτούμε την πιθανότητα ο ασθενής να πάσχει από αυτή αν μας παραπονείται για έντονο και επίμονο κνησμό, ακόμα και αν δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τις χαρακτηριστικές βλάβες της. Οι χαρακτηριστικές βλάβες της νόσου είναι οι σήραγγες, που σκάβει στην επιδερμίδα το θηλυκό άκαρι για να εναποθέσει τα αβγά του. Αν και ο κνησμός είναι διάχυτος, η νόσος στους ενήλικες δεν αφορά το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής και το λαιμό ενώ αντίθετα στα μικρά παιδιά μπορεί να μεταδοθεί και στο κεφάλι και ιδίως στα μάγουλα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact