ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ορλάντο ο Ομπάμα -Θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής επίθεσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στο Ορλάντο, την πόλη της Φλόριντας όπου διαπράχθηκε ένα πολύνεκρο μακελειό σε ένα γκέι κλαμπ το οποίο συγκλόνισε την αμερικανική και διεθνή κοινή γνώμη.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 13.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) στο διεθνές αεροδρόμιο αυτής της πόλης που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να απευθύνει ένα απλό μήνυμα στους κατοίκους:

«Οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό σας» δήλωσε ο Έρικ Σουλτς, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, μιλώντας σε δημοσιογράφος στο Air Force One.

«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιο απτός τρόπος για να δείξει τη συμπαράστασή του από το να μεταβεί στην πόλη όπου εκτυλίχθηκε αυτό το φοβερό συμβάν» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Τέσσερις ημέρες μετά το μακελειό, όπου έχασαν την ζωή τους 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο Αμερικανός πρόεδρος σπεύδει στο πλευρό ενός πληθυσμού που θέλει να πενθήσει.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, τον οποίο συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων όπως επίσης με στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γιατρούς, νοσοκόμες και τραυματιοφορείς «που ενήργησαν ως ήρωες».

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο 29χρονος Όμαρ Ματίν, ένας Αμερικανός πολίτης που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από το Αφγανιστάν, ορκίστηκε πίστη κατά τη διάρκεια του μακελειού στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Ενώ κρατούσε ομήρους και αφαιρούσε ανθρώπινες ζωές, ο 29χρονος αναρτούσε και μηνύματα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σε ένα μήνυμα, όπου προφανώς αναφερόταν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους γράφει:

«Σκοτώνετε αθώες γυναίκες και παιδιά εξαπολύοντας εναντίον μας αεροπορικές επιδρομές… τώρα γευτείτε την εκδίκηση του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με μια επιστολή προς το Facebook από τον επικεφαλής της Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας. Στην επιστολή ζητούνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά το ιστορικό του Ματίν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact