ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στο πλευρό των Ελλήνων» ο Σαπέν για τη δεύτερη αξιολόγηση

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιστροφή των θεσμών

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, αναμένεται να διαβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τους Έλληνες, ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το υπουργικό περιβάλλον του, ο κ. Σαπέν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και ελπίζει ότι θα καταθέσουν την έκθεσή τους εγκαίρως πριν από το επόμενο Eurogroup στις 20-21 Μαρτίου.

«Στόχος είναι η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης» υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα δε με στέλεχος του γραφείου του υπουργού, «ο Μισέλ Σαπέν ελπίζει στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2018, ύστερα από 8 χρόνια αποκλεισμού. Ο υπουργός προτίθεται να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν, για αυτήν την επιστροφή της Ελλάδας».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην Αθήνα ο Μ. Σαπέν αναμένεται να επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο θα έχει διμερή συνάντηση αύριο στις 10: 30 το πρωί. Θα συζητήσουν για τη συμμετοχή και το ρόλο του ΔΝΤ, για τον συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη της Γαλλίας με στόχο την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να έχουν γίνει τα απαραίτητα πριν από το Eurogroup του Μαρτίου.

Στις 11:10 ο κ. Σαπέν θα συναντηθεί και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μαζί του, θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευση της Γαλλίας για τη συμμετοχή της με 30 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα μιλήσουν για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις όπως η Thalès, EDF, κ.α που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Στουρνάρα τον οποίο θα συναντήσει στις 3:00 το απόγευμα, ο κ. Σαπέν θα συζητήσει για τις οικονομικές προβλέψεις 2017- 2018, την αναμενόμενη ανάπτυξη στην Ελλάδα και την προετοιμασία της χώρας για την έξοδό της στις αγορές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact