ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο σφυρί οι κρατικές λιμουζίνες μέσω διαδικτύου

Στο σφυρί οι κρατικές λιμουζίνες μέσω διαδικτύου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», η κυβέρνηση προτίθεται να βγάλει στο σφυρί αρχικά 146 πολυτελή και μεγάλου κυβισμού κρατικά αυτοκίνητα τα οποία είχε παραχωρήσει σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να προετοιμαστούν για την λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων από την οποία θα γίνει η δημοπράτηση των αυτοκινήτων και το αργότερο σε 15 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πωλήσεις.

Κρατικά πωλητήρια από το διαδίκτυο

Οι ενδιαφερόμενοι που μπορεί να είναι ιδιώτες ή επιχειρηματίες στον χώρο του αυτοκινήτου, θα μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική δημοπρασία συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην σχετική φόρμα που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των πωλήσεων που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται τα ατομικά στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), ο αριθμός μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Μετά την εγγραφή ακολουθεί χρονικό διάστημα 30 ημερών όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν και να αξιολογήσουν τα αυτοκίνητα στον χώρο όπου αποθηκεύονται ανά την επικράτεια. Με την ολοκλήρωση του 30ήμερου κύκλου ξεκινά η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης η οποία θα διαρκέσει τρείς ημέρες μετά την πρώτη κατάθεση προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο θα έχει κάνει την εκτίμηση της τιμής του αυτοκινήτου και θα έχει καταγράψει την τιμή εκκίνησης. Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου η τελική τιμή πώλησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την τιμή εκκίνησης που θα έχει προσδιοριστεί.

Κατά τη διάρκεια του «τριημέρου» των προσφορών, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να «ανεβάζουν» την προσφορά on line και να ανταγωνίζονται για την αγορά του οχήματος. Ο «νικητής» που θα έχει πλειοδοτήσει, κατοχυρώνεται μετά την πάροδο του τριημέρου κατάθεσης προσφορών, θα έχει την δυνατότητα να καταβάλει το αντίτιμο για το όχημα εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε εφορία προκειμένου να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Πολυτελή αυτοκίνητα προς πώληση με ένα κλικ

Ο στόλος των 904 κρατικών αυτοκινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει διατεθεί σε υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, νοσοκομεία και δημόσιους οργανισμούς.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η κυβέρνηση έχει ζητήσει την επιστροφή των πολυτελών και υψηλού κυβισμού οχημάτων από τους φορείς που έχουν παρασχεθεί προκειμένου να πωληθούν και θα τους παραχωρήσει μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα για τις ανάγκες τους. Δήμος της Δυτικής Ελλάδας διέθετε Τζιπ 3.000 κ.ε.

Στον Δήμο Ζαχάρως του Δήμους Ηλείας είχε παραχωρηθεί τζιπ Grant Cherokee 4.700 κυβικών ενώ μερσεντές υψηλού κυβισμού κυβικών χρησιμοποιούσαν μετά από παραχώρηση του κράτους, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο πρώην δήμος Τολοφώντος (ανήκει στον Καλλικρατικό δήμο Λωρίδας του Νομού Φωκίδας), στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Αντίστοιχα αυτοκίνητα είχαν παραχωρηθεί και στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, στην πρώην νομαρχία Γρεβενών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και στο ΑΣΕΠ για τις ανάγκες μετακίνησης δημάρχων, διοικητών οργανισμών και προέδρων ανεξάρτητων αρχών αλλά και για υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων.

Στην πρώτη φάση της πώλησης αυτοκινήτων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενταχθούν και περίπου 50 κατεσχεμένα πολυτελή οχήματα που βρίσκονται στα διάφορα τελωνεία της χώρας. Πόρσε, Τζάγκουαρ, Λέξους και Μερσεντές, στοιβάζονται στις αποθήκες των τελωνείων και στην Μαγουλέζα στα Άνω Λιόσια όπου είναι η έδρα του ΟΔΔΥ.

Από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στα τελωνεία, ξεχωρίζει μία Τζάγκουαρ στο τελωνείο Αλεξανδρούπολης, ενώ στον ΟΔΔΥ είναι διαθέσιμα προς εκποίηση, Τζιπ Cherokee 4.700 κυβικών, BMW 6.500 κε, Lexus, Jeep Hammer κ.ά.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact