ΚΟΣΜΟΣ

Στο «σκαμνί» ο Πολ Τόμσεν για τα εγκλήματα που διέπραξε στην Ελλάδα;

Στο «σκαμνί» ο Πολ Τόμσεν, για τα εγκλήματα που διέπραξε στην Ελλάδα

Στο «σκαμνί» θα κάτσει ο Πολ Τόμσεν, για τα εγκλήματα που διέπραξε στην Ελλάδα, με την καταστροφική πολιτική που επέβαλλε και, μάλιστα, με πρωτοβουλία του ίδιου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το λεγόμενο Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ταμείου και το οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην έκθεση που συντάσσει, θα είναι καταπέλτης, για τις καταστροφικές επιλογές του κ. Τόμσεν και της παρέας του. Ελπίζουμε να τη διαβάσουν και όσοι, στην Ελλάδα, εξακολουθούν να θεωρούν το Μνημόνιο «ευλογία».

Ειδικότερα τα λάθη, στις παραλείψεις, αλλά και στους πολιτικούς συμβιβασμούς του ΔΝΤ στο μνημόνιο της Ελλάδας και άλλων χωρών από το 2010 έως σήμερα, εστιάζει η έκθεση που συντάσσει αυτή την περίοδο το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης.

H έκθεση αναμένεται να φέρει στο επίκεντρο τον Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ έχει ήδη δείξει ότι δεν θα χαριστεί στην ηγεσία του Ταμείου. Σε έκθεση του περασμένου Οκτωβρίου για την αντίδραση του ΔΝΤ στην κρίση του 2008 εξαπέλυσε τα πρώτα «τροχιοδεικτικά πυρά», γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία ακόμα και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ενδεικτική των προθέσεων του Ανεξάρτητου Γραφείου είναι η σαφής διαφοροποίησή του από την έκθεση αξιολόγησης που είχε καταρτίσει το κλιμάκιο του ΔΝΤ τον Μάιο του 2013 για την αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος της Ελλάδας και η οποία ήταν μάλλον επιεικής για τα στελέχη του Ταμείου.

Ο Πόλ Τόμσεν θα κληθεί το προσεχές διάστημα να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γραφείου, ενώ για τις αποφάσεις του θα ερωτηθούν και στελέχη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου.
Η έρευνα αναμένεται να καταδείξει τις ευθύνες του τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και του πρώην διευθυντή Ευρωπαϊκού Τομέα, Μάρεκ Μπέλκα, που σύμφωνα με τότε στελέχη του οργανισμού υπαναχώρησαν στις ευρωπαϊκές πιέσεις κατά τη συνομολόγηση του πρώτου ελληνικού προγράμματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact