ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ένα από τα μέλη της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ»

Να συνεχίζει να πληρώνεται από το Δήμο Καβάλας όπου εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ένα από τα μέλη της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ» το οποίο έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης σε κάθειρξη 21 ετών.

Με την προσφυγή του ζητεί να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης του από τον Δήμο -του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του- υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το συνταγματικά προστατευόμενο τεκμήριο της αθωότητας και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς η καταδικαστική απόφαση δεν είναι τελεσίδικη.

Ο Δήμος Καβάλας μετά την καταδίκη του παρέπεμψε τον πρώην εργαζόμενο στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης το οποίο έκρινε ότι υπέπεσε στο παράπτωμα της «εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής» και του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης επέβαλε ποινές που συνολικά ανέρχονται στα 356 έτη κάθειρξης, σε 19 άτομα τα οποία καταδικάστηκαν ως μέλη της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ», ενώ 12 αθωώθηκαν. Σύμφωνα με την δικογραφία στους κατηγορούμενους αποδίδονται περισσότερα από 150 αδικήματα μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ATM, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact