ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο ο «χασάπης της Μαριούπολης»

Ο γενικός συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος διέταξε την επίθεση σε θέατρο της Μαριούπολης, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 300 πολίτες, είναι μεταξύ των 14 ανθρώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο των τελευταίων οικονομικών κυρώσεων που αποκάλυψε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

Στη λίστα αυτή, περιλαμβάνονται επίσης ο προπαγανδιστής Σεργκέι Μπρίλεφ και ιδιοκτήτης του TV-Novosti, που χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο και έχει στην κατοχή του το κανάλι RT.

Επίσης, ο Αλεξάντρ Ζάροφ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom -Media, ο Αλεξέι Νικόλοφ, διευθύνων σύμβουλος του RT και ο Αντόν Ανισίμοφ, επικεφαλής του Sputnik International Broadcasting.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε: «Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία βασίζεται σε έναν χείμαρρο ψεμάτων. Η Βρετανία βοήθησε στην αποκάλυψη της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου και αυτή η τελευταία παρτίδα κυρώσεων πλήττει τους ξεδιάντροπους προπαγανδιστές που προωθούν τις ψεύτικες ειδήσεις και αφηγήσεις του Πούτιν. Θα συνεχίσουμε με περισσότερες κυρώσεις για να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία και να διασφαλίσουμε ότι ο Πούτιν θα χάσει στην Ουκρανία. Τίποτα και κανείς δεν εξαιρούνται».

Ποιος είναι ο «χασάπης της Μαριούπολης»

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Μιζίντσεφ ήταν αυτός που φέρεται να διέταξε την επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης, σκοτώνοντας 300 άτομα. Μάλιστα, ο Ολεξάντερ Σκέρμπα, πρώην Αυστριακός πρεσβευτής της Ουκρανίας, ήταν αυτός που χαρακτήρισε τον Μιζίντσεφ «χασάπη της Μαριούπολης» με την Ολεξάντρα Ματβίτσουκ, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας, ζήτησε να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Σε άλλη περίπτωση, ο ίδιος στρατηγός, σε τηλεφώνημα που υποκλάπηκε, ακούγεται να επικρίνει έναν κατώτερο αξιωματικό επειδή δεν έκοψε τα αυτιά ενός στρατιώτη που είχε πιαστεί να μη φοράει σωστά τη στολή του. Μάλιστα, ακούγεται να ζητά από τον κατώτερο αξιωματικό να «καταστρέψουν» το πρόσωπο του στρατιώτη και κάλεσε άλλους να τον χτυπήσουν με ένα μπουκάλι.

Όσο για τις κυρώσεις, πηγή του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Η Λιζ Τρας θέλει να συνεχίσει να χτυπά τον Πούτιν με κυρώσεις για να εξουθενώσει τη ρωσική πολεμική οικονομία και να θέσει την Ουκρανία στην ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση. Θα υπάρξουν πολλές ακόμη κυρώσεις».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact