ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο τέλος, μίλησε ο Μακέντα…

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στην… καταπράσινη Τρίπολη και πήρε την ισοπαλία (1-1) στο 90+1′ με πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα, ισοφαρίζοντας το γκολ του Μανιά στο 47′, για την 6η αγωνιστική της Superleague.

Παρότι βρέθηκε σε κακή ημέρα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην ηττηθεί ούτε στην έδρα του Αστέρα. Τα “μωρά” του Γιώργου Δώνη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Μανιά από το 47′, όμως πίεσαν και με ένα πέναλτι του Μακέντα στο 91′ πήραν πολύτιμη ισοπαλία, διατηρώντας το Τριφύλλι αήττητο μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και μόλις στο 1ο λεπτό απείλησαν σημαντικά την εστία του Σωκράτη Διούδη. Μετά από λάθος του Μαυρομμάτη ο Καλτσάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλληνα κίπερ του Τριφυλλιού, που απέκρουσε και στη συνέχεια ο Τόνσο έκανε την κεφαλιά άουτ μέσα από την μικρή περιοχή. Σαν να μην έφτανε αυτό η άμυνα του Παναθηναϊκού δέχτηκε κι άλλη επικίνδυνη φάση με σουτ του Μανιά από δεξιά στο 2′, αλλά πάλι ο Διούδης δήλωσε “παρών”.

Ο Αστέρας δεν διατήρησε την ίδια όρεξη και φρεσκάδα στη συνέχεια, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει σταδιακά και μάλιστα με την είσοδο του Μπουζούκη στο 24′ (αναγκαστική αλλαγή με Στάικο) έγινε πιο επιθετικός και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 26′ οι Πράσινοι έφτασαν για πρώτη φορά μπροστά στα καρέ του Αθανασιάδη, που είπε “όχι” σε πλάγιο σουτ του Δώνη από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Το σύστημα του Τριφυλλιού είχε γίνει 3-4-3, με τον Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει αριστερά μπροστά από τον Ινσούα και τον Μπουζούκη στην δεξιά πλευρά μπροστά από τον Κουλιμπαλί. Οι παίκτες του Δώνη είχαν πάρει τον έλεγχο και πίεσαν αρκετά την άμυνα των Αρκάδων, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια πολύ απειλητική κατάσταση στην περιοχή του Αθανασιάδη, με αποτέλεσμα το 0-0 του ημιχρόνου να έρθει απόλυτα φυσιολογικά.

Ο Αστέρας έκανε ό,τι και στο πρώτο μέρος. Ξεκίνησε δυναμικά και αυτή τη φορά κατάφερε να προηγηθεί με τον Μανιά στο 47′. Ο Κυριακόπουλος έπιασε το σουτ, ο Διούδης απέκρουσε και ο επιθετικός των Αρκάδων, που καλυπτόταν από τον ξεχασμένο Χατζηγιοβάνη, πήρε το “ριμπάουντ” και από κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Παντελίδη.

Το γκολ αποδιοργάνωσε για ένα διάστημα τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Γιώργος Δώνης προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, βγάζοντας τον Πούγγουρα και βάζοντας στο ματς τον Τζανδάρη. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση και στο 64′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά που βγήκε φάτσα με τον Διούδη, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Οι αλλαγές στο σύστημα των Πράσινων συνεχίστηκαν με την είσοδο του Καμπετσή και την έξοδο από το παιχνίδι του Δώνη. Ο νεαρός φορ πήγε στο πλάι του Μακέντα στην επίθεση και μάλιστα είχε δύο καλές στιγμές, μία με ένα γυριστό σουτ στο 85′ και μία σπουδαία με κεφαλιά στο 89′, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν… πρώτη ήττα για το Τριφύλλι, ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή στο 90′, ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο που αποβλήθηκε και ο διαιτητής Σκουλάς υπέδειξε πέναλτι. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και με όμορφο “σκαφτό” πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact