ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον καθορισμό των εξαγγελιών το


Μία πρώτη εικόνα για τις αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων στις εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων θα έχει η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής – Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας συναντάται στις 11:15 το πρωί ο κ. Σαμαράς

Στον περαιτέρω καθορισμό των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ προχωρά σταδιακά η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία. 

Αν τα επόμενα βήματα δε γίνουν σύντομα, τότε ο όποιος θετικός αντίκτυπος από την παρουσία του πρωθυπουγού θα χαθεί, λένε βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι περίμεναν περισσότερες παροχές.

Ήδη αποφασίστηκαν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που αφορούν στις 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικών αξιών αλλά και η έκπτωση στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατά 20% με χρόνο αναφοράς το 2013. Επιπλέον η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% για το 2015 και κατά 50% στη συνέχεια. Μία πρώτη εικόνα για τις αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων στις εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων θα έχει η κυβέρνηση κατά την συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής όπου θα συζητηθεί η πρόοδος στο ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα θα διαφανούν και οι προθέσεις των εταίρων σε σχέση με την πρόθεση του ΔΝΤ να γίνει σύσκεψη για το ελληνικό χρέος στις 14-15 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική καθώς θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι εταίροι με πρώτη την Γερμανία θα ανρηθούν την πρόταστη του ΔΝΤ που επιμένει στο κούρεμα του χρέους. Στην διελκυστίνδα αυτή εντάσσουν κυβερνητικοί παράγοντες τις διαρροές στον διεθνή τύπο περί την ανάγκη νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και αντίστοιχου μνημονίου. Η κυβέρνηση το αρνείται καθώς θεωρεί ότι οι όποιες ανάγκες χρηματοδότησης θα καλυφθύν με άλλους τρόπους.

Η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στον στόχο της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Θεωρεί ότι εφόσον το χρέος ρυθμιστεί θα μειωθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης ενώ από την στιγμή που χαρακτηριστεί επισήμως βιώσιμο θα ανοίξουν και οι πηγές δανειοδότησης από τις αγορές. Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει στο 2015 έχοντας κλείσει το θέμα του χρέους και έχοντας αντικαταστήσει το μνημόνιο και την τρόικα από ένα εθνικό σχέδιο που θα τελεί βέβαια υπό ευρωπαική εποπτεία. Στην επιτυχία αυτού του στόχου βασίσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος που θα εξασφαλίσει και τους 180 βουλευτές για την διαδοχή του κ. Κάρολου Παπούλια ώστε να αποφύγει τις εθνικές εκλογές. 

Η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει η εκλογολογία και να επικρατήσουν συνθήκες πολιτικής ομαλότητας ώστε να αφιερωθεί κατ’ αρχήν στην μεγάλη αξιολόγηση της Τρόικας που θα αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και ακολούθως στην διαπραγμάτευση για το χρέος. Δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς οι απαιτήσεις της Τρόικας όπως διαφάνηκε από το Παρίσι συντηρούν το αρνητικό κλίμα και την συζήτηση περί εκλογών. Οι πιέσεις για το εργασιακό, το ασφαλιστικό και τους πλειστηριασμούς φορτίζουν περισσότερο την κατάσταση.  Συνάντηση με Κοέλιο
Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Πέδρο Πάσος Κοέλιο συναντάται σήμερα στις 11:15 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, που γνώρισαν την αγριότητα των μνημονίων, συμπίπτουν στην ανάγκη να υποχωρήσουν τα προγράμματα λιτότητας και να δωθεί επιτέλους έμφαση στην ανάπτυξη συνολικά στην ΕΕ, κάτι που αναμένεται να τονίσουν στις κοινές δηλώσεις που θα κάνουν. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact