ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου. Είπε ότι ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ζήτησε απευθείας αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της ΕΚΤ και στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ίδια συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Αναγνώστου ανέφερε πως είναι φανερό ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη δευτερογενή από την πρωτογενή αγορά ομολόγων και σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης απευθύνεται στη δευτερογενή αγορά και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημείωσε επίσης ότι η Ευρώπη κάνει ένα βήμα πέρα από την πολιτική της λιτότητας για να ξεπεράσει την ύφεση και πως περισσότερη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία συνεπάγεται ευκολότερη πρόσβαση στον δανεισμό και με καλύτερους όρους επιτοκίου.

«Αυτό συνεπάγεται υψηλότερη ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αρνείται την πολιτική ενάντια στη λιτότητα της ΕΚΤ, επειδή αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είπε επιπλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλώνει πως αν εκλεγεί, δεν πρόκειται να κλείσει την τελευταία αξιολόγηση του 2ου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το πακέτο Ντράγκι ως κακή ιδέα.

«Εκεί καταλήγει η εμπάθειά του στη χώρα; Να θέλει να αναιρεί ακόμα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας βγάζουν από την ύφεση; ‘Αλλωστε τις θέσεις του κ. Τσίπρα τις έχει “αδειάσει” ο ίδιος ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, λέγοντας ότι αντιτίθενται στο άρθρο 123 της Συνθήκης και δηλώνοντας ότι πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρος ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να είναι αντίθετη με τη συνθήκη της», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνώστου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact