ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Οι δεσμεύσεις για ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ πρέπει να τηρηθούν

Το ενδεχόμενο να έρθει κάποια συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές του προγράμματος της κυβέρνησης απέκλεισε με σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι, επειδή ξέρω πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι από τα ιστορικά του στελέχη, δεν πρόκειται να έρθει κάποια συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές του προγράμματός μας. Θεωρώ ότι η ίδια η κυβέρνηση, από την ίδια της τη φυσιογνωμία, δεν θα φέρει για έγκριση και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα μία συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δηλώσεων», δήλωσε ο κ. Στρατούλης, στον Real FM.

«Ελιγμοί πάντα γίνονται, επιμέρους υποχωρήσεις πάντα γίνονται, είναι θεμιτό, αλλά το να ακυρώσεις τον βασικό κορμό των προγραμματικών σου δηλώσεων δεν γίνεται και τέτοια συμφωνία δεν θα έρθει» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ακυρώνουν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η συμφωνία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Εκτίμησή μου είναι, επίσης, ότι οι βασικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις και για τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να τηρηθούν. Από εκεί και πέρα μένουν, οι μέρες που μένουν, για να διαπραγματευτούμε και να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία που δεν θα μας οδηγήσει σε ταπεινωτική υποταγή, αλλά θα ανοίγει δρόμους ελπιδοφόρους, τουλάχιστον θα δίνει κάποιες θετικές διεξόδους για τον λαό και την πατρίδα».

Με αφορμή τη δήλωση Βαρουφάκη ότι τα χρήματα φτάνουν για δύο εβδομάδες, στην ερώτηση τι θα γίνει εάν δεν υποχωρήσει η άλλη πλευρά και δεν υπάρξει συμφωνία, απάντησε: «Η χώρα μας έχει εναλλακτικές δυνατότητες πάρα πολλές, και ρευστότητας και χρηματοδότησης και αποδείχθηκε αυτή την εβδομάδα… εκεί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτα».

Όταν ρωτήθηκε εάν εναλλακτική αποτελεί η BRICS, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Ακόμα και εκεί. Αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας και μας δανείσουν όπως δανείζεται μία κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείσουμε; Είναι μία δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact