ΚΟΣΜΟΣ

Süddeutsche: Καθαρές ανοησίες ότι ο Μέρκελ θέλει το Grexit -Είναι ανοιχτή να μιλήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια άλλη εκτίμηση των δεδομένων παρουσιάζει η Süddeutsche Zeitung που απέχει αρκετά από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με το ρεπορτάζ του Spiegel που έφερνε την Μέρκελ να είναι πεπεισμένη για το Grexit, η SZ αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι «Το Βερολίνο είναι ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά στην Αθήνα». Γράφει χαρακτηριστικά: «Η γερμανική κυβέρνηση θα ήταν πρόθυμη να προχωρήσει σε διάλογο σε περίπτωση εκλογικής νίκης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Σε κυβερνητικούς κύκλους αναφέρεται πως όλες οι φήμες που θέλουν την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ (CDU) να αφήνει την Ελλάδα να φθάσει σε μια έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση επιτυχίας του Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, είναι ‘καθαρές ανοησίες’».

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, στις εσωτερικές της σελίδες η SZ φιλοξενεί σχόλιο με τον τίτλο «Η μοναξιά του σπασίκλα», το οποίο αναφέρεται στις σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας, θεωρώντας πως η Γερμανία, «η οποία έχει αυτοαναγορευθεί ως καθοδηγητής, δεν προκαλεί μόνο το σεβασμό στα άλλα κράτη. Πολύ γρήγορα ο σεβασμός μετατρέπεται σε οργή όταν η ματιά του Βερολίνου συγκρούεται με αυτήν μιας άλλης χώρας».

Και η εφημερίδα διερωτάται: «Θα πρέπει για αυτό το λόγο το Βερολίνο να σιωπά ή μπορεί να απευθύνει προειδοποιήσεις ενόψει των ελληνικών εκλογών; Η απάντηση δεν είναι σαφής. Εξαρτάται από την χρονική στιγμή, την ένταση του τόνου και τον ίδιο τον τόνο. Η προειδοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιολογημένη, διότι ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας γεννά προσδοκίες στους εκλογείς του, τις οποίες στο τέλος θα πληρώσουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη και δεν θα μπορεί να εξοφλήσει τους δανειστές του. Αυτό επιτρέπεται κανείς να το πει στον ίδιο καθώς και στους οπαδούς του. Από την άλλη πλευρά όμως μια εκλογική προειδοποίηση μπορεί να προκαλέσει το ακριβώς αντίθετο: Όταν ο σπασίκλας δείχνει τη δύναμη του στην αυλή του σχολείου, τόσο πιο πολύ συσπειρώνονται οι αδύναμοι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact