ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη της KLM για ρατσιστικό διαχωρισμό σε πτήση λόγω κορονοϊού

Απαγορεύτηκε η χρήση τουαλέτας από τους νοτιοκορεάτες επιβάτες εξαιτίας του ιού

Η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου της Air France-KLM, ζήτησε σήμερα δημόσια συγγνώμη έπειτα από τις διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν στο διαδίκτυο επειδή ένα μέλος πληρώματος της εταιρείας ανήρτησε σε πρόσφατη πτήση μια ανακοίνωση στα κορεατικά που ανέφερε ότι οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν μία τουαλέτα του αεροσκάφους εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Φωτογραφίες της χειρόγραφης ανακοίνωσης που γράφει: «Η τουαλέτα είναι μόνο για μέλη του πληρώματος» έγιναν viral στη Νότια Κορέα αυτή την εβδομάδα όταν ένας επιβάτης σε πτήση διάρκειας 10 ωρών από το Άμστερνταμ προς το αεροδρόμιο της Σεούλ, Ίντσεον, τις ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επιβάτης κατηγόρησε την KLM για διακρίσεις κατά των νοτιοκορεατών επιβατών επειδή η ανακοίνωση ήταν γραμμένη μόνο στα κορεατικά.

«Αγαπητή KLM…Σήμερα καταστήσατε αρκετά σαφές ότι κάνετε ρατσιστικές διακρίσεις. Χρησιμοποιώντας τον κορονοϊό ως δικαιολογία. Οφείλετε στον φίλο μου και στην Κορέα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συγγνώμη», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, οι αναρτήσεις του οποίου για το συμβάν στα αγγλικά και στα κορεατικά συγκέντρωσαν χιλιάδες retweets και likes.

KLM Crew Accused Of Coronavirus Racism https://t.co/a0vxeQOdDx pic.twitter.com/N5P6HPvPzI

— Ben Schlappig (@OneMileataTime) February 12, 2020

Το hashtag «BoycottKLM» (Μποϊκοτάρετε την KLM) κυκλοφόρησε ευρύτατα στο κορεατικό Twitter.

Στελέχη της KLM σήμερα ζήτησαν δημόσια συγγνώμη σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ λέγοντας ότι λαμβάνουν “πολύ σοβαρά υπόψη τους” τις κατηγορίες για διακρίσεις και υποσχόμενα να φροντίσουν κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί.

«Αυτό είναι ένα ανθρώπινο λάθος και δεν το παίρνουμε επιπόλαια», δήλωσε ο Γκιγιόμ Γκλας, ένας περιφερειακός γενικός διευθυντής της Air France-KLM. «Λυπούμαστε πολύ που αυτό θεωρήθηκε διάκριση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις του πληρώματος».

Το πλήρωμα εξήγησε ότι η ανακοίνωση γράφτηκε μόνο στα κορεατικά εκ παραδρομής. Μετά τα παράπονα επιβατών προστέθηκε ανακοίνωση και στα αγγλικά, είπε ο Γκλας.

Δεν είναι η πολιτική της KLM, πρόσθεσε, να κρατάει τις τουαλέτες των αεροσκαφών μόνο για το πλήρωμα.

Την Τετάρτη το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί την KLM για τα «μέτρα διάκρισης» και ζητώντας της να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

Σε μια συνάντηση που ήταν ήδη προγραμματισμένη για σήμερα η Ολλανδή πρεσβευτής Τζοάν Ντούρνεβααρντ εξέφρασε την λύπη της για το περιστατικό προς την υπουργό Μεταφορών Κιμ Χιούν-μι, δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος του υπουργείου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact