ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» ζήτησε και πάλι από τον λαό ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητά του

Εν μέσω αιτημάτων να παραιτηθεί, με φόντο το σκάνδαλο νεποτισμού και συγκάλυψης και την πτώση της δημοτικότητάς του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ζήτησε και πάλι σήμερα συγγνώμη επειδή έχει προκαλέσει ανησυχία και απώλεια εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας φυλάσσουν το κτίριο, όπου διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του, στο οποίο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεσή του να αναθεωρήσει το ειρηνιστικό μεταπολεμικό σύνταγμα της Ιαπωνίας, που είχε σχεδιαστεί από τις ΗΠΑ.

Ο Άμπε αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση αφότου ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο 2012, καθώς αυξάνονται οι υποψίες σχετικά με την πώληση κρατικής γης με τεράστια έκπτωση σε έναν επιχειρηματία με διασυνδέσεις με τη σύζυγό του, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το πρόβλημα αυτό έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Άμπε στο συνέδριο. «Ως επικεφαλής της κυβέρνησης, αισθάνομαι την ευθύνη μου και θα ήθελα να ζητήσω βαθιά συγγνώμη από τον λαό».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα αποσαφηνίσει λεπτομερώς τα γεγονότα και ότι θα αποτρέψει επανάληψή τους  συσπειρώνοντας την κυβέρνηση, όμως δεν έδειξε ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Ο Άμπε αρνήθηκε ότι ο ίδιος ή η σύζυγός του παρενέβησαν για την πώληση ή ότι επεδίωξε να τροποποιήσει έγγραφα σχετικά με τη συμφωνία.

Ο στενός σύμμαχός του υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο έχει επίσης αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξή του στις αλλαγές των εγγράφων, που έγιναν από αξιωματούχους του υπουργείου του.

Δημοσκοπήσεις το περασμένο σαββατοκύριακο έδειξαν πως η υποστήριξη στην κυβέρνηση του Άμπε έχει μειωθεί στο 31%, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων να λέει πως ο πρωθυπουργός φέρει κάποια ευθύνη για την υπόθεση.

Η πτώση της δημοτικότητάς του μπορεί να συντρίψει τις ελπίδες του να κερδίσει μια τρίτη τριετή θητεία ως ηγέτης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κόμμα τον Σεπτέμβριο. Αν νικήσει σ’ αυτή την αναμέτρηση, θα έχει τη δυνατότητα να γίνει ο πρωθυπουργός με τη μεγαλύτερη θητεία στην Ιαπωνία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact