ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μαδούρο για την επανεκλογή του

Οι δύο ηγέτες είχαν χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία

Τον ομόλογό του της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνεχάρη για την επανεκλογή του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια διαδικασία που επικρίθηκε ιδιαίτερα από τη διεθνή κοινότητα,.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ερντογάν και Μαδούρο είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας. Μετά τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος έγινε ένας από τους λίγους ηγέτες χωρών με σημαντικό ρόλο στη διεθνή κοινότητα που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον Μαδούρο.

Ο Σοσιαλιστής ηγέτης επανεξελέγη την Κυριακή (20/05) με ποσοστό 68% των ψήφων, προηγούμενος κατά πολύ από τους αντιπάλους του. Ωστόσο, η αποχή στις εκλογές αυτές έφτασε στο 54%, ενώ η αντιπολίτευση μποϊκοτάρισε την εκλογική διαδικασία καταγγέλλοντας «απάτη».

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και περίπου 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν δηλώσει πριν ακόμη διεξαχθούν οι εκλογές ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα.

Επίσης, όταν αυτό ανακοινώθηκε χαρακτηρίστηκε «φάρσα» από τους Αμερικανούς και απορρίφθηκε και από την Ομάδα της Λίμας, μια συμμαχία 14 χωρών της Αμερικής και της Καραϊβικής στην οποία περιλαμβάνονται η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς, ,η Κολομβία και το Μεξικό. Αυτοί ανακάλεσαν ήδη από την Δευτέρα τους πρεσβευτές τους στην Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε χθες την απέλαση του Αμερικανού επιτετραμμένου στο Καράκας, την πιο υψηλόβαθμη διπλωματική εκπροσώπηση των ΗΠΑ, μετά την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσινγκτον την επομένη της επανεκλογής του.

Ο Μαδούρο είχε μιλήσει περί κοινού οράματος, που έχουν η Βενεζουέλα με την Τουρκία, για έναν «διαφορετικό κόσμο», κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία, έπειτα από συνάντηση με τον Ερντογάν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact