ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ελαφροχέρηδων «γδύνει» τους πλούσιους της Μυκόνου


Τελευταία επίθεση, τον Δεκαπενταύγουστο, στη βίλα του επιχειρηματία Πάνου Ζήνα – Η κλοπή έξι χρυσών ρολογιών από το σπίτι Σαουδάραβα επιχειρηματία – Η βίλα στην Αγία Σοφία και το ξηλωμένο χρηματοκιβώτιο – Πώς «χτυπούν » και πώς επιλέγουν τα θύματά τους

Εισβάλλουν σε βίλες, ακόμη και την ώρα που οι ιδιοκτήτες κάνουν πάρτι στην πισίνα, τρυπώνουν σε επαύλεις και ξηλώνουν ολόκληρα χρηματοκιβώτια, ενώ εκμεταλλεύονται ακόμα και την ολιγόωρη απουσία των ενοίκων για να βουτήξουν κοσμήματα, χρυσαφικά και έργα τέχνης, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Είναι η επονομαζόμενη και συμμορία των «ελαφροχέρηδων» της Μυκόνου. Μια ομάδα, που αποτελείται από τουλάχιστον έξι άνδρες και γυναίκες, πιθανότατα αλλοδαπούς, διαθέτει ομάδα παρακολούθησης και επιχειρησιακό βραχίονα και μέσα σε ένα μήνα έχει χτυπήσει τέσσερις φορές στο «νησί των ανέμων».
   
Η Αστυνομία παρακολουθεί με ανησυχία τη δράση της συμμορίας, όμως είναι δύσκολο να την βάλει στο χέρι, αφού, όπως λένε οι έμπειροι αξιωματικοί, δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους.

Πρόκειται για επαγγελματίες «ποντικούς», οι οποίοι δεν χτυπούν βεβιασμένα και επιλέγουν να κάνουν μια επίθεση την εβδομάδα. Τελευταία επίθεση, τον Δεκαπενταύγουστο στη βίλα του επιχειρηματία Πάνου Ζήνα.

Μια έπαυλη, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί πρόσωπα του διεθνούς τζετ σετ και φυλάσσεται, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους «ποντικούς» που εκμεταλλεύθηκαν ένα μισάνοιχτο παράθυρο για να «γλιστρήσουν» μέσα και να ξηλώσουν το χρηματοκιβώτιο του «Mr. Cinema».

Το πάρτι του Σαουδάραβα και τα χρυσά ρολόγια  

Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, τα χτυπήματα «ποντικών» στη Μύκονο ήταν αισθητά μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, στις 15 Ιουλίου, οι αστυνομικοί δέχονται μια κλήση, για να μεταβούν στην έπαυλη Σαουδάραβα επιχειρηματία στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από το σπίτι του πάμπλουτού ιδιοκτήτη έλειπαν έξι χρυσά ρολόγια, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 180.000 ευρώ. Αρχικά, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να διαπιστώσει από πού έγινε η παραβίαση.

Όμως, έπειτα από έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι «ποντικοί» τρύπωσαν από ένα ανασφάλιστο παράθυρο, που όμως δεν ήταν εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος, την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν από τη βίλα. Το συμβάν εκτιμήθηκε ως τυχαίο…

Ώσπου, μια εβδομάδα αργότερα, δέχτηκαν μια καταγγελία για υπόθεση που σε πολλά σημεία θύμιζε την πρώτη. Στόχος αυτή τη φορά η έπαυλη Σαουδάραβα που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών στην περιοχή Πουλί.

Το στοιχείο που δίνει ένα μυθιστορηματικό χαρακτήρα στη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, είναι το γεγονός ότι επέλεξαν να χτυπήσουν, τη νύχτα που στην έπαυλη του Σαουδάραβα γινόταν πάρτι.

Ο επιχειρηματίας είχε περίπου 40 υψηλούς καλεσμένους, οι οποίοι διασκέδαζαν στην πισίνα της βίλας και κανένας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Οι αστυνομικοί αρχικά εκτίμησαν ότι πρόκειται για άλλη συμμορία, αφού οι ελαφροχέρηδες δεν χτύπησαν σε άδεια βίλα.

Όμως, από την έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για την ίδια ομάδα που έδρασε με διαφορετική σύνθεση, ενώ δεν αποκλείουν και την πιθανότητα να μπήκαν μέσα μεταμφιεσμένοι και να μπερδεύτηκαν με το πλήθος, για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η λεία από το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν 10.000 σε μετρητά και χρυσαφικά, ενώ θεωρείται σίγουρο πως στην επιχείρηση του Αγίου Λαζάρου πήραν μέρος και γυναίκες.
    
Η βίλα στην Αγία Σοφία και το ξηλωμένο χρηματοκιβώτιο    

Στην Ασφάλεια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συμμορία των ελαφροχέρηδων εκμεταλλεύεται την πολυκοσμία που έχει αυτή την περίοδο η Μύκονος για να βγάζει ζεστό και εύκολο χρήμα.

Ωστόσο, πριν κάνει οποιοδήποτε χτύπημα, κάποια άτομα, πιθανότατα γυναίκες, παρακολουθούν για μέρες τη βίλα, εντοπίζουν ποια παράθυρα παραβιάζονται εύκολα, πότε λείπουν οι ιδιοκτήτες, ενώ βασική προϋπόθεση είναι τα σπίτια να μην είναι πάνω στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, η συμμορία επιλέγει επαύλεις απόμερες, όπου ανάμεσα στο δρόμο και το κτήριο μεσολαβεί αρκετή απόσταση και έτσι δεν είναι δυνατόν να φαίνονται οι κινήσεις τους.
   
Έτσι ενήργησαν και στις 7 Αυγούστου, όταν έβαλαν στο μάτι τη βίλα Αθηναίας προέδρου κατασκευαστικής εταιρείας στην περιοχή Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η ομάδα παρακολούθησης παρατηρούσε για μέρες το στόχο, είχαν «σκανάρει» όλες τις πιθανές εισόδους και αυτό που έμενε ήταν να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία και να απουσιάσει η ιδιοκτήτρια από το σπίτι.

Εκείνο το βράδυ και ενώ η γυναίκα έλειπε, τρύπωσαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, γλίστρησαν στο εσωτερικό και άρπαξαν από την ντουλάπα κοσμήματα αξίας 60.000 ευρώ.
   
Μια ακριβώς εβδομάδα αργότερα, η ίδια ομάδα «επισκέφθηκε» τη βίλα του επιχειρηματία Πάνου Ζήνα στην περιοχή Χουλάκια. Το απίστευτο είναι ότι, ενώ παρακολουθούσαν για περίπου μια εβδομάδα, το σπίτι μπήκαν μέσα τις δύο ώρες που ο ιδιοκτήτης έλειπε.

Όλα δείχνουν ότι οι «ποντικοί» μπήκαν από ένα ανοικτό παράθυρο, πήγαν στην κρεβατοκάμαρα και μέσα στη ντουλάπα εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα, επειδή δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να το παραβιάσουν, αποφάσισαν να το ξηλώσουν και να το πάρουν μαζί, για να το αδειάσουν ανενόχλητοι στο κρησφύγετό τους.

Οι πληροφορίες λένε πως, μέσα στο χρηματοκιβώτιο, ο Mr. Cinema έκρυβε περίπου 50.000 ευρώ, επιταγές, έγγραφα και κοσμήματα γνωστών οίκων. Όμως το χρηματοκιβώτιο δεν ήταν η μοναδική λεία τους από την εισβολή στην έπαυλη του Πάνου Ζήνα.

Φεύγοντας, ξεκρέμασαν και πήραν μαζί τους και έναν πίνακα γνωστού ζωγράφου ανεκτίμητης αξίας.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact