ΕΛΛΑΔΑ

Συμβόλαια θανάτου,που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Νεκρή στο πάρκινγκ του σπιτιού της, μέσα στο αυτοκίνητό της, στην Κηφισιά, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 19.09.2018, μια 33χρονη γυναίκα. Μια γυναίκα η οποία απασχολούσε κατά καιρούς την Ασφάλεια Αττικής, για τα κατά καιρούς αιματηρά “συμβόλαια θανάτου” ηχηρών ονομάτων του Ελληνικού υποκόσμου.

Η μελαχρινή γυναίκα με τα πολλά τατουάζ δεν φοβόταν. Ένιωθε ισχυρή για αυτό και δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Οι εκτελεστές της έστησαν καρτέρι μέσα στο ίδιο της το σπίτι και τη γάζωσαν με περισσότερες από 15 σφαίρες την ώρα που έμπαινε στη σπορ Mercedes.

Για ακόμα μια φορά ένα συμβόλαιο θανάτου κάνει την εμφάνισή του. Η νυχτερινή Αθήνα κάθε τόσο είναι εδώ για να μας θυμίζει πως από πίσω κρύβονται πολλά. Όπλα, δολοφονίας, λουτρό αίματος, οσμή θανάτου.

Από το μακρινό 1994 και τον Γεράσιμο Ναστούλη, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο και τον Βασίλη Στεφανάκο. Και τώρα, με την 33χρονη γυναίκα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ οικογενειών που κατά καιρούς ελέγχουν περιοχές της Αθήνας ή «απομάκρυνση» επιχειρηματιών που «ενοχλούσαν».

Μάιος 1990. Τραπεζικός υπάλληλος, με διασυνδέσεις στη νύχτα, βρέθηκε στο σπίτι του στον Σταθμό Λαρίσης, νεκρός. Ο πόλεμος μεταξύ των συμμοριών μετρούσε το πρώτο του θύμα, το οποίο έφερε μία σφαίρα στο αριστερό πόδι και σπασμένο κεφάλι. Ο θάνατος του Γιώργο Κάσσασηματοδότησε μια σειρά αντεκδικήσεων μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, με στόχο να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές και πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση που καταγράφεται στα αστυνομικά χρονικά της Ελλάδας.

Γεράσιμος Ναστούλης: Τον εκτελούν ο Κώστας και ο Παναγιώτης Βλαστός

Πίσω στον χρόνο, το ημερολόγιο δείχνει 29 Οκτωβρίου 1994, έξω από το μπαρ «Κόλετζ» στο Χαϊδάρι -αρκετά κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε και ο Βασίλης Στεφανάκος- πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των Κώστα και Παναγιώτη Βλαστού ο Γεράσιμος Ναστούλης. Ο αδελφός του, Κώστας Ναστούλης, μέχρι πρότινος έγκλειστος στις φυλακές και φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας της Ελευσίνας, συγκλονίζεται στο άκουσμα της είδησης.Θέμης Παπαμάλης: Όταν εκτελέστηκε ο μεγαλύτερος Έλληνας βομβιστής

Για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας βομβιστής που έδρασε για σχεδόν δύο δεκαετίες, μέχρις ότου πέσει νεκρός. Σκληρός κακοποιός και αρχηγός μιας ομάδας πρώην μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, οι οποίοι μετά τη θητεία τους εντάχθηκαν στο οργανωμένο έγκλημα της χώρας μας, είχε δώσει «παρών» ακόμη και στον εμφύλιο πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας στο πλευρό παραστρατιωτικών οργανώσεων. Η 19η Φεβρουαρίου 2000 ήταν η τελευταία μέρα του στη ζωή, καθώς πέφτει νεκρός έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Πετρούπολης, έχοντας πρώτα δεχτεί 19 σφαίρες.

Νεκρός στην Βαρυμπόμπη ο Ρώσος αρχιμαφιόζος

Ο Αλεξάντρ Σαλόνικ, ένας Ρώσος αρχιμαφιόζος και πρώην αξιωματικό της KGB, αναλάμβανε «συμβόλαια θανάτου» σε όλο τον κόσμο. Το πτώμα του εντοπίστηκε στραγγαλισμένο σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης τον Φεβρουάριος 1997. Η μυστηριώδης δολοφονία όχι μόνο παρέμεινε ανεξιχνίαστη, αλλά σε αυτή ήρθε να προστεθεί και ο θάνατος της φίλης του. Η σορός της βρέθηκε κοντά σε μία πολυτελέστατη βίλα στο Λαγονήσι, την οποία είχε νοικιάσει το ζευγάρι, δύο μήνες μετά τη δολοφονία Σαλόνικ.Ο θάνατος του Μάρκου Βλαστού ως αντίποινα στον αδερφό του

Το Σεπτέμβριο του 1998 ο Μάρκος Βλαστός, αδελφός του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, πέφτει νεκρός έξω από το ξυλουργικό κατάστημά του στη Μεταμόρφωση. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ουδέποτε ακολούθησε την παρανομία, επιλέχθηκε ως στόχος ενδεχομένως ως αντίποινα. Μια μοτοσικλέτα παλαιού τύπου πλησίασε το σημείο και οι δύο επιβάτες της πυροβόλησαν τον Μάρκο Βλαστό. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Ήταν ο δεύτερος αδελφός της οικογένειας που έχανε τη ζωή του από σφαίρα, μετά τον 33χρονο Κώστα, ο οποίο σκοτώθηκε ύστερα από συμπλοκή με δύο αστυνομικούς.Νίκος Γρηγοράκος: Πέφτει νεκρός και αλλάζει την εικόνα της αθηναϊκής νύχτας

Ήταν μεσημέρι της 7ης Ιουνίου του 2000 σε καφετέρια έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όταν εκτελείται ο 36χρονος τότε Νίκος Γρηγοράκος, ο οποίος είχε θεωρηθεί από της αρχές, μέλος της συμμορίας της Ηλιούπολης. Έπινε καφέ, περιμένοντας τον πατέρα του να βγει από το δικαστήριο όπου απολογείτο για υπόθεση ναρκωτικών, όταν άγνωστος που επέβαινε σε μηχανή, πέρασε από μπροστά του και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον. Οι σφαίρες πέτυχαν τον Γρηγοράκο στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στην διαδρομή για το νοσοκομείο. Ήταν η εποχή που οι συγκρούσεις μεταξύ «οικογενειών της νύχτας» είχαν αναζωπυρωθεί, καθώς σε αυτές αποδίδονταν βομβιστικές επιθέσεις σε μαγαζιά αλλά και δολοφονίες.

Η δολοφονία του γνωστού ως «Nick the Greek», στις 7 Ιουνίου 2000, αλλάζει την εικόνα της αθηναϊκής νύχτας και «χρεώνεται» σε πάλαι ποτέ συνεργάτη και «εισπράκτορα» της φαμίλιας. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 15 Ιουλίου 2000, πέφτει νεκρός στην παραλιακή λεωφόρο και ο πατέρας του, Βασίλης Γρηγοράκος. Δύο αναβάτες μηχανής μεγάλου κυβισμού, με κράνη, τον περιμένουν στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε ένα δρομολόγιο που ο ίδιος έκανε σχεδόν καθημερινά. Όταν περνάει από το σημείο με το τζιπ αυτοκίνητό του και συνοδηγό τη σύζυγο του, η μοτοσυκλέτα φτάνει δίπλα του και τον πυροβολούν μέχρι να πέσει νεκρός πάνω στο τιμόνι.

Οι αρχές κατέληξαν ότι επρόκειτο για επαγγελματικό χτύπημα, εκτίμηση στην οποία βοηθούσε και το γεγονός ότι η σύζυγος Γρηγοράκου τραυματίστηκε ελαφρά και δεν αποτέλεσε στόχο έτσι ώστε να μην υπάρξουν μάρτυρες.Θέμης Καλαποθαράκος: Ο πιο σκληρός της νύχτας χρειάστηκε 60 σφαίρες για να πεθάνει

Θεωρήθηκε ο πιο σκληρός νονός της νύχτας και αυτό φάνηκε και από τον τρόπο που «έπεσε» νεκρός. Ο Θέμης Καλαποθαράκος, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε δολοφονίες και μία απαγωγή, πριν πεθάνει από 60 σφαίρες στις 25 Ιουλίου 2000, κατάφερε να πυροβολήσει τουλάχιστον 18 φορές τους εκτελεστές.

Εκείνο το βράδυ επέστρεφε με το τζιπ της μητέρας του από το πολυτελές εξοχικό του στο Σχοινιά. Η ενέδρα είχε στηθεί στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λίγα μέτρα μακρυά από τη βίλα του. Οι δολοφόνοι με ένα αυτόματο όπλο και ένα πιστόλι γάζωσαν το αυτοκίνητο. Ο Καλαποθαράκος προέβαλε αντίσταση, προσπαθώντας να ξεφύγει, και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αγνώστων κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο του και σε μια προσπάθεια να σωθεί, έπεσε στο έδαφος από τα βαριά τραύματα του με τους εκτελεστές του να του δίνουν τις χαριστικές βολές.

29 Ιανουαρίου 2002: Εκτελείται και το τρίτο μέλος της οικογένειας Γρηγοράκου

Το «συμβόλαιο θανάτου» του Θεόδωρου Γρηγοράκου έβαλε, τέλος στην επιρροή της οικογένειας που θεωρήθηκε ότι εμπλεκόταν σε συμμορίες εκβιαστών. Ενάμισι χρόνο μετά τις εκτελέσεις του πατέρα και του αδελφού του, και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού, δολοφονήθηκε. Το «όπλο που χρησιμοποιήθηκε» ήταν υδροκυάνιο και μπήκε στη μακαρονάδα του, πιθανότατα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής- από κάποιον έμπιστο του, ο οποίος άλλαξε «στρατόπεδο» βλέποντας πως η «οικογένεια παρακμάζει στην Αθηναϊκή νύχτα».

Όπως ανέφεραν οι αρχές, το δείπνο μαγειρεύτηκε σε διπλανό κελί και παρά το γεγονός ότι ο βενιαμίν της οικογένειας Γρηγοράκου ήταν πολύ προσεκτικός ως προς τα άτομα που εμπιστευόταν δέχθηκε να φάει το πιάτο που του σέρβιραν. Λίγη ώρα μετά το φαγητό με τους συγκρατούμενους του σηκώθηκε για να πάρει τα τσιγάρα του. Με τα πρώτα συμπτώματα κλήθηκε ασθενοφόρο, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο νοσοκομείο. Ο Γρηγοράκος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Τζάνειο.

Γιώργος Αυτιάς: Ο δολοφόνος του έκανε τζόκινγκ και η πρώτη γυναίκα – θύμα του πολέμου της νύχτας

Το ημερολόγιο δείχνει 29 Ιουνίου 2007 και ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή της Καλλίπολης Πειραιά έχει μόλις παρκάρει το τζιπ του μπροστά από το μαγαζί. Μέσα στο όχημα είναι και η μητέρα του. Ένας άνδρας, ο οποίος προσποιείται ότι κάνει τζόκινγκ, εμφανίζεται στη συμβολή των οδών Σαλαμινομάχων & Σοφοκλέους, πλησιάζει τον Γιώργο Αυτιά από πίσω και τον πυροβολεί τέσσερις φορές στο κεφάλι και το σώμα. Στη συνέχεια ανοίγει πυρ και εναντίον περαστικών που επιχειρούν να βοηθήσουν τον Αυτιά, ενώ διαφεύγει με τη βοήθεια του συνεργού του με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Δύο χρόνια αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί, δίνουν εντολή και εκτελείται εν ψυχρώ η γυναίκα του Αυτιά, Μαρία Καφιέρη.

Η τελευταία πήγαινε επίσκεψη σε φιλικό της σπίτι και σταμάτησε να πάρει γλυκά σε πολύ γνωστό ζαχαροπλαστείο του Πειραιά, έχοντας γυρισμένη την πλάτη της στην πόρτα. Ξαφνικά εμφανίζεται στην είσοδο ένας άντρας που φορούσε τζόκεϊ και την πυροβολεί από πίσω στο κεφάλι, σκοτώντας την ακαριαία. Ήταν η πρώτη γυναίκα που έπεσε θύμα του πολέμου της νύχτας.

Γεράσιμος Μαυράκης: Γνώριζε πως βρισκόταν σε «λίστα θανάτου»

Ο σύντροφος της Νένας Χρονοπούλου γνώριζε ότι τον είχαν στο στόχαστρο. Η χειροβομβίδα που είχαν πετάξει μερικούς μήνες πριν στο σπίτι του, στην πλατεία Θεάτρου στον Πειραιά, προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε. Γι’ αυτό και πάντα φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όχι, όμως, το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου 2007. Σχεδόν ξημερώματα, ο Μαυράκης οδηγεί τη μηχανή του στην οδό Πειραιώς. Στο ύψος του Ταύρου σταματάει σε κόκκινο φανάρι.

Ξαφνικά, εμφανίζεται δίπλα μια μοτοσικλέτα (χωρίς πινακίδες) με δύο επιβαίνοντες. Το άτομο που κάθεται πίσω τον σημαδεύει με πιστόλι και και τον πυροβολεί τέσσερις φορές στο στήθος, ενώ για να είναι απόλυτα σίγουρος ότι το «συμβόλαιο θανάτου» εκτελέστηκε σωστά, κατεβαίνει και του ρίχνει τρεις χαριστικές βολές. Ο Μαυράκης είχε συλληφθεί το 2003 ως ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών που δραστηριοποιούνταν στον Πειραιά, με τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι ο εκτελεστής ήταν αλλοδαπός με εμπειρία σε εμπόλεμη ζώνη.

Αλέκος Κοσμόπουλος: Νεκρός πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του

Ο πόλεμος των νονών της νύχτας είναι σε πλήρη εξέλιξη και στις 8 Νοεμβρίου του 2008 εκτελείται ένα ακόμη καλοπληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πλησιάζουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Αλέκου Κοσμόπουλου, που ήταν σταματημένο στο φανάρι στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών, και ανοίγουν πυρ εναντίον του. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή μέχρι να τον δουν γεμάτο αίματα να ξεψυχά πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του.

Ο Κοσμόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τρεις δολοφονίες, εκβιασμούς, ληστείες και άλλα αδικήματα, ενώ είχε αποφυλακιστεί το 2003. Μετά την αποφυλάκισή του δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο σην Ασφάλεια ήταν πεπεισμένοι πως οι παλιοί λογαριασμοί δεν είχαν κλείσει.Μπάμπης Λαζαρίδης: Το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου

Το πιο δυνατό συμβόλαιο θανάτου (και κατά πολλούς το πιο ακριβό) ήταν χωρίς αμφιβολία αυτό για τον Μπάμπη Λαζαρίδη. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου «Μούσες» το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2008 βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του, τη γνωστή τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, σε ξενοδοχείο της Βούλας, στη συμβολή της παραλιακής με την οδό Αλκυονίδων.

.Βγαίνοντας από την κεντρική πόρτα του ξενοδοχείου λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κρατώντας από το χέρι την εντυπωσιακή τραγουδίστρια, ο Λαζαρίδης κατευθύνθηκε προς το τζιπ του για να πάνε στις «Μούσες». Τότε, δύο άνδρες εμφανίστηκαν πίσω από θάμνους τον σημάδεψαν με Kalashnikov και άνοιξαν πυρ εναντίον του, πετυχαίνοντας τον έξι φορές στο στήθος και την κοιλία.

Από θραύσμα σφαίρας τραυματίζεται στο πόδι και η Αγγελική Ηλιάδη, που θα μείνει για αρκετούς μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεψαν 20 κάλυκες από το σημείο. Χρόνια αργότερα η μητέρα του Λαζαρίδη θα πει ότι το «συμβόλαιο θανάτου» του γιου της εκτελέστηκε από ξένους δολοφόνους με κόστος πάνω από 300.000 ευρώ, μία άποψη που θα βρει σύμφωνη και την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Εκτέλεση μέρα μεσημέρι

Μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, πέφτει νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων εκτελεστών ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Το ημερολόγιο δείχνει 10 Ιουνίου 2009, η κίνηση στην οδό Βεΐκου στο Γαλάτσι είναι αυξημένη και το ραντεβού του, με τον τραγουδιστή Αλέκο Ζαζόπουλο, σε καφετέρια που διατηρούσε ο Αναγνωστόπουλος στην περιοχή δεν θα γίνει ποτέ. Καθώς ετοιμάζεται να μπει στο μαγαζί, εμφανίζονται δύο εκτελεστές και οι σφαίρες από Kalashnikov και ένα πιστόλι των 9mm πέφτουν βροχή, πριν προλάβουν οι συνεργάτες του επιχειρηματία να αντιδράσουν.

Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Ανδριτσαίνης, όπου επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Ο απλός κόσμος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί παθαίνει αμόκ, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα. Ο Αναγνωστόπουλος, από τους πιο «σκληρούς» της αθηναϊκής νύχτας είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες εναντίον του. Μία στις 25 Μαρτίου 2006 στο σπίτι του στην Καλογρέζα με χειροβομβίδα και μία στις 24 Φεβρουαρίου 2008 στους Αγίους Αναργύρους.Βασίλης Γρίβας: Ο «μοναχικός λύκος» της αθηναϊκής νύχτας

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο, στις 3 Μαΐου 2017, θύμα είναι ο πρώην πρωταθλητής του body building που από τα τέλης της δεκαετίας του ’80 μπήκε στα… κόλπα στο πλευρό του Θέμη Καλαποθαράκου! Τα τελευταία χρόνια, μετά την αποφυλάκιση του, ο Γρίβας εμφανίζοντας ως «μοναχικός λύκος» στον χώρο της αθηναϊκής νύχτας.

Είχε διαφορές με μπράβους και όπως φαίνεται κάποιος απ’ αυτούς πλήρωσε για την επαγγελματική εκτέλεση του. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε αφήσει τον 10χρονο γιο του στο δημοτικό σχολείο των Γλυκών Νερών, ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και γάντια τον πυροβόλησε με 9 φορές με πιστόλι των 9mm και αμέσως μετά με τους συνεργούς του έκαψαν το όχημα διαφυγής, για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA.

Βασίλης Στεφανάκος: Δεν τον έσωσαν τα μέτρα ασφαλείας

Το πιο πρόσφατο «συμβόλαιο θανάτου» είναι ίσως και το πιο ακριβοπληρωμένο, όπως έλεγαν αξιωματικοί της ασφάλειας. Ο Βασίλης Στεφανάκος εκτελέστηκε από δύο άνδρες με καλάσνικοφ όταν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του επί της Λεωφόρου Αθηνών, στις 17 Ιανουαρίου 2018. Μία μηχανή με δύο άτομα, πλησίασε το αυτοκίνητο του Στεφανάκου και με καλάσνικοφ άρχισαν να τον πυροβολούν. Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Ο Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις. Ο Βασίλης Στεφανάκος γνώριζε ότι έχει εχθρούς. Γι’ αυτό και έπαιρνε τα μέτρα του. Θωρακισμένη 5άρα BMW και δύο άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης που του ήταν συνέχεια δίπλα του, με την παρουσία τους όμως να είναι αρκετά πιο «διακριτική» όταν ο πρώην βαρυποινίτης βρίσκονταν στα μέρη του, στο Χαϊδάρι.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο του στο Κολωνάκι, στις 12 Οκτωβρίου 2017. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο του άτυχου άντρα επί της οδού Ασκληπιού 154, αφού πρώτα χτύπησαν το κουδούνι, ανέβηκαν στον 1ο όροφο που βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο και μπήκαν στο γραφείο του θύματος με τον οποίο όπως φαίνεται είχαν κλείσει ραντεβού ως ενδιαφερόμενοι πελάτες.

Αρχικά λοιπόν, οι δύο εκτελεστές που εμφανίστηκαν ως πελάτες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, μπήκαν στο γραφείο του θύματος μαζί με τον συνεργάτη του. Μετά από λίγα λεπτά ζήτησαν από τον συνεργάτη του δικηγόρου να περάσει έξω με το πρόσχημα ότι ήθελαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον δικηγόρο και εκείνος έτσι έπραξε, ενώ λίγο μετά άκουσε έναν πυροβολισμό και είδε τους δύο δράστες να ανοίγουν την πόρτα και να φεύγουν τρέχοντας.

Το θύμα φέρεται να έχει πυροβοληθεί μία φορά τελικά στο στήθος, ενώ οι δράστες διέφυγαν χωρίς να πειράξουν τον συνεργάτη του.

Σε «συμβόλαια θανάτου» αποδίδονται δεκάδες δολοφονίες που οδήγησαν στο τρίτο κατά σειρά «ξεκαθάρισμα» της νύχτας, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο μεγάλες συμμορίες, τα νήματα των οποίων κινούν ισάριθμοι μεγαλονονοί μέσα από δύο φυλακές!

20 Νοεμβρίου 2003: δολοφονείται ο φερόμενος ως αρχινονός του Πειραιά Κώστας Τσαντσαρίδης στην Καλλίπολη από δύο άγνωστους με μοτοσικλέτα που πυροβόλησαν είκοσι φορές.

18 Νοεμβρίου 2005: δολοφονείται στο Χαϊδάρι ο Αρης Λακιώτης, στενός συνεργάτης ενός φυλακισμένου μεγαλονονού.

26 Αυγούστου 2006: διπλή δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου στο Περιστέρι, για την οποία καταδικάζεται (ερήμην, τότε) σε δις ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη ο Αλκέτ Ριζάι.

18 Σεπτεμβρίου 2006: δολοφονείται στο Μοσχάτο ο Γιάννης Γαβάκης από δύο εκτελεστές με μοτοσικλέτα που τον πυροβόλησαν πέντε φορές στο κεφάλι.

4 Ιανουαρίου 2007: δολοφονείται στην Πεντέλη ο αδειούχος βαρυποινίτης των φυλακών Μαλανδρίνου Σωτήρης Κούσης, δεξί χέρι του δεύτερου φυλακισμένου μεγαλονονού.

27 Ιανουαρίου 2007: δολοφονούνται σε ένα εστιατόριο στη Νίκαια ο 29χρονος Αριστοτέλης Γιαγιάς και ο 28χρονος Βασίλης Νασιπιάν.

28 Ιανουαρίου 2007: πέφτει νεκρός στην είσοδο του σπιτιού του στον Αγιο Δημήτριο ο 35χρονος πρόσφατα αποφυλακισμένος Γιώργος Αρβανιτάκης, παιδικός φίλος του Γιαγιά.

31 Οκτωβρίου 2008: δολοφονείται έξω από καφετέρια στο Κεφαλάρι ο 39χρονος ισραηλινής καταγωγής Γιώργος Σαμπάτ, πρωτοπαλίκαρο και κουμπάρος του βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η δολοφονία του εξιχνιάζει τα «συμβόλαια θανάτου» των Λακιώτη, Γαβάκη, Γιαγιά και Νασιπιάν!

6 Μαΐου 2009: δολοφονείται και η 29χρονη χήρα του Αυτιά, Μαρία Καφιέρη, μέσα σ’ ένα ζαχαροπλαστείο στα Καμίνι.

Ιούνιος 2009: Την προσφιλή τακτική τους χρησιμοποίησαν άγνωστοι δράστες και για τη δολοφονία του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων εκτελέστηκε έξω από την καφετέριά του στο Γαλάτσι από δύο δράστες με μοτοσικλέτα. Ο άτυχος επιχειρηματίας μόλις είχε αποβιβαστεί από το αυτοκίνητό του και έμπαινε στο κατάστημα για να συναντήσει τον τραγουδιστή Αλέκο Ζαζόπουλο και τον μουσικοσυνθέτη Πάνο Καπίρη. Πριν από την εκτέλεσή του είχαν προηγηθεί ακόμη δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact