ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Ιερώνυμου-Σούρλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα


«Δεν πρέπει να είμαστε απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος 

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, ανήμερα της διεθνούς ημέρας ανεκτικότητας της UNESCO, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πραγματοποίηση της ημερίδας αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σούρλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα, «η ημερίδα αυτή μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη τη χώρα, από την Εκκλησία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα συγκλονίζεται από φαινόμενα μίσους και απάνθρωπης αγριότητας».

Μετά το τέλος της συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα για άλλη μία φορά παραβιάζονται σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες δυνάμεις βλέπουν τις σφαγές και τι γίνεται γύρω μας και δεν αντιδρούν σε αυτές τις αδικίες.

Η ημερίδα που θα συνδιοργανώσουμε, μπορεί να μην έχει αυτήν την εμβέλεια, αλλά θέλουμε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους που βλέπουν ότι και εδώ στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε χάνοντας κάποιος την εργασία του, είτε γιατί έχει άλλο χρώμα ή θρήσκευμα.

Έχει την πρωτοβουλία η Πολιτεία και εμείς ευχαρίστως θα προσθέσουμε τις δικές μας δυνάμεις, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να υλοποιηθεί η διδασκαλία της Εκκλησίας του Χριστού».

Από την πλευρά του ο κ.  Σούρλας δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία. Γνωρίζουμε την ευαισθησία και προσφορά, τη γνώση και την προσπάθεια που κάνει η Εκκλησία για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και βίας γενικότερα.

Πρέπει να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας, όπως είπε ο Χριστός, ανεξάρτητα αν είναι μαύρος, άσπρος, κίτρινος, διαφορετικός. Δεν πρέπει να είμαστε απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις».
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact