ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Λοβέρδου με Κοσμήτορες και Προέδρους Σχολών


Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλαν συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα στα πλαίσια της βούλησης του Υπουργείου για τη δημιουργία προγραμμάτων με καταβολή διδάκτρων απευθυνόμενα σε ξένους φοιτητές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνάντηση εργασίας μεταξύ του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους Κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας των Πανεπιστημίων της χώρας. 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλαν συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα στα πλαίσια της βούλησης του Υπουργείου για τη δημιουργία προγραμμάτων με καταβολή διδάκτρων απευθυνόμενα σε ξένους φοιτητές. Με απώτερο και βασικό στόχο τη συγκρότηση ολοκληρωμένων προπτυχιακών προγραμμάτων τετραετούς φοίτησης, συζητήθηκαν και δυνατότητες πιο άμεσης παρέμβασης με δημιουργία θερινών προγραμμάτων αλλά και μεταπτυχιακών με την ίδια στόχευση. Από την πλευρά των Σχολών και των Τμημάτων εκφράστηκε η ομόθυμη ικανοποίηση για τη βούληση του υπουργείου, αλλά και τέθηκε σειρά ζητημάτων προς επίλυση από πλευράς υπουργείου. 

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε την ισχυρή πολιτική βούληση για προώθηση της πρότασης και την επίλυση των ουσιαστικών επί μέρους ζητημάτων με στόχο όμως την έναρξη των αντίστοιχων θερινών προγραμμάτων από τον Ιούνιο του 2015. Από τα Τμήματα ζητήθηκε να προχωρήσουν την ειδικά επεξεργασίατων προτάσεών τους και να εστιάσουν στη δυνατότητα διατμηματικών συνεργασιών, ιδίως σε προπτυχιακό επίπεδο. Ορίστηκε νέα συνάντηση στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact