ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδρίαση της ομάδας επαφής για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ


Μόλις μία ημέρα αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα καθορισμού μίας κρατικής υπόστασης για τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών

Η “ομάδα επαφής” για την ουκρανική κρίση, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κιέβου της Μόσχας και του ΟΑΣΕ συνέρχεται στο Μισνκ της Λευκορωσίας σήμερα , μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα του καθορισμού μίας “κρατικής υπόστασης” για τις εξεγερμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου.

Στο Μινσκ, ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι των φιλορώσων αυτονομιστών θα είναι παρόντες στις συνομιλίες της “Ομάδας επαφής”, ανακοίνωσε ο Αντρέι Πουργκίν, “αναπληρωτής πρωθυπουργός” της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, η οποία έχει μονομερώς ανακηρυχθεί από τους αυτονομιστές.

Χθες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα καθορισμού μίας κρατικής υπόστασης για τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

“Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως συνομιλίες…για τα θέματα που άπτονται της πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας και για τον καθορισμό μίας κρατικής υπόστασης για τη νοτιο-ανατολική Ουκρανία ώστε να προστατευθούν τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν εκεί”, είπε.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έκανε ποτέ λόγο για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στις περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας.

“Μέχρι στιγμής, η Μόσχα είχε ταχθεί υπέρ της “ομοσπονδιοποίησης” των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact