ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ιδιοκτήτης γνωστού κέντρου διασκέδασης -Για μη έκδοση αποδείξεων και ανασφάλιστη εργασία

Σε λαβράκι έπεσαν οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας όταν έκαναν έλεγχο σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν μπροστά σε μια σωρεία παραβάσεων που περιελάμβαν μη έκδοση αποδείξεων και ανασφάλιστη εργασία. Όπως αναφέρεται δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 18 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας 1.332 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, υπήρξαν και άλλα… σημεία στα οποία η Οικονομική Αστυνομία βρήκε παραβάσεις. Σε κομμωτήριο στην Αθήνα δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον 17 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 582,80 ευρώ, καθώς και δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου διερευνάται. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη δήλωση αντικειμένου δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, η μη επίδειξη στοιχείων και η μη καταχώρηση ξεχωριστά των κινήσεων κάθε υποκαταστήματος, στα βιβλία της έδρας της επιχείρησης.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ συγκατηγορούμενός του είναι 32χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που αναζητείται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Επίσης, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ατόμου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου, ενώ σε εστιατόριο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact