ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ιδιοκτήτης γνωστού κέντρου διασκέδασης -Για μη έκδοση αποδείξεων και ανασφάλιστη εργασία

Σε λαβράκι έπεσαν οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας όταν έκαναν έλεγχο σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν μπροστά σε μια σωρεία παραβάσεων που περιελάμβαν μη έκδοση αποδείξεων και ανασφάλιστη εργασία. Όπως αναφέρεται δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 18 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας 1.332 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, υπήρξαν και άλλα… σημεία στα οποία η Οικονομική Αστυνομία βρήκε παραβάσεις. Σε κομμωτήριο στην Αθήνα δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον 17 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 582,80 ευρώ, καθώς και δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου διερευνάται. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη δήλωση αντικειμένου δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, η μη επίδειξη στοιχείων και η μη καταχώρηση ξεχωριστά των κινήσεων κάθε υποκαταστήματος, στα βιβλία της έδρας της επιχείρησης.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ συγκατηγορούμενός του είναι 32χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που αναζητείται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Επίσης, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ατόμου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου, ενώ σε εστιατόριο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact