ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ρ. Χαραντινάι

Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

Συνελήφθη σήμερα στη Σλοβενία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» Ραμούς Χαραντινάι με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν εναντίον του οι σερβικές αρχές για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια των συγκρούσεων το 1998-1999.

Ο Ραμούς Χαραντινάι, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου» συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας με βάση σερβικό ένταλμα σύλληψης.

«Ενώ επέστρεφε από επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου», Ραμούς Χαραντινάι συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας, στη Σλοβενία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματός του στην οποία γίνεται αναφορά σε «ένταλμα σύλληψης του 2006».

Το κόμμα του τόνισε ότι η σύλληψή του αποτελεί προσπάθεια «σπίλωσης του Χαραντινάι και της προσωπικότητάς του» και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία το 2012 απάλλαξε τον Ραμούς Χαραντινάι από κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου την περίοδο 1998-1999 στο Κόσοβο.

Η σερβική ειδική εισαγγελία για τα εγκλήματα πολέμου διεξάγει έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου για τρεις υποθέσεις και τον κατηγορεί για δολοφονίες τουλάχιστον 60 ανθρώπων.

Ο Χαραντινάι δήλωσε ότι το ένταλμα σύλληψης βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και ότι δεν υπήρξε πρόβλημα σε κανένα αεροδρόμιο.

«Σε αυτό το ταξίδι πέρασα από αρκετά αεροδρόμιο και όλα ήταν εντάξει. Αυτοί (οι Σλοβένοι) είναι όπως εκείνοι (οι Σέρβοι) είναι αδέρφια τους, δήλωσε ο Ραμούς Χαραντινάι σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Ραμούς Χαραντινάι θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στη Λιουμπλιάνα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact