ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ: Αναβλήθηκε ξανά η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Μετά την επένδυση στις Σκουριές σειρά παίρνει αυτή στο Ελληνικό, για την οποία η προγραμματισμένη  για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αναβλήθηκε εκ νέου, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το ΚΑΣ θα συζητούσε την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η παρέμβαση για τη διακοπή έγινε από κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το θέμα του συντονισμού των ενεργειών του Δημοσίου για το Ελληνικό. 

Σε περίπτωση που ο χώρος κριθεί αρχαιολογικός θα είναι ορατός πλέον  ο κίνδυνος «ξαφνικού θανάτου» μιας από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις στη χώρα, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις θα μπορούσε να αγγίξει έως και τα 8 δισ. ευρώ.

Η άποψη των αρχαιολόγων πάντως δνε είναι το μόνο ζήτημα που αφορά το χώρο του παλαιού αεροδρομίου καθώς στις 9:30 είναι προγραμματισμένη να γίνει η συζήτηση της ένστασης επί του δασικού θέματος μετά την απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά με την οποία χαρακτηρίζεται δασική μια μικρή αλλά καίρια έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου (η προστασία αφορά επιφάνεια 37 στρεμμάτων).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact