ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού

«Αδιαπραγμάτευτη η προστασία των κύριων συντάξεων»

Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Μega.

«Θα πρέπει όλα τα σημεία του νομοσχεδίου να τα δούμε προσεκτικά. Εάν υπάρχουν αρνητικά σημεία, θα πρέπει κι αυτά να διορθωθούν. Αλλά μην δημιουργούμε μια εικόνα καταστροφής. Αυτή τη στιγμή δίνεται πραγματικά μια μάχη διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης και δίνεται πραγματικά μια μάχη για να μπορέσουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη, αλλά και να διατηρηθούν τα επίπεδα των συντάξεων μετά από 12 συνεχείς περικοπές. Άλλο ένα στοιχείο το οποίο στην κυρίαρχη αφήγηση και από μερίδα των ΜΜΕ αλλά και από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης συστηματικά αποσιωπάται», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Αναφερόμενη στη στάση που τηρεί η αντιπολίτευση η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει σε ένα εθνικό μέτωπο για τη διάσωση των συντάξεων. « Σε αυτόν τον αγώνα θα έπρεπε τουλάχιστον η αντιπολίτευση, εάν εννοεί αυτά που λέει και αν πραγματικά αντιλαμβανόταν και την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τις δικές της ευθύνες ως προς την εκτόξευση της ανεργίας το προηγούμενο διάστημα και ως προς τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και ως προς το πώς χειρίστηκε τα ασφαλιστικά ταμεία αυτά καθ’ αυτά. Θα έπρεπε η αντιπολίτευση τουλάχιστον να συνταχτεί σε ένα εθνικό μέτωπο υπεράσπισης των συντάξεων. Αντί αυτού, βλέπουμε να μην κατατίθεται καμία πρόταση, να αρνούνται και την αύξηση των εισφορών, αλλά να παίζουν κι αυτοί στο ίδιο παιχνίδι παραπληροφόρησης» είπε η κ. Σβίγκου.

Η κυβέρνηση, είπε η εκπρόσωπος Τύπου, είναι αποφασισμένη, έχει θέση αδιαπραγμάτευτη την προστασία των κυρίων συντάξεων και δίνει μάχη για να μην υπάρξει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. «Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας σ’ αυτό τον αγώνα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε συμμάχους από τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς δηλώνοντας ότι δεν γίνεται το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών να μειωθεί και άλλο. Θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας έχει και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχει τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά έχει τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι είναι μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε τα πάντα για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

Αναφερόμενη στις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ , η κ. Σβίγκου είπε ότι θα πρέπει η ΝΔ να απαντήσει αν όταν μείωνε τις εισφορές πέτυχε κάποια αποτέλεσμα ως προς την εισφοροδιαφυγή και αν μειώθηκε η ανεργία και η μαύρη εργασία.

«Προσπαθούμε να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της και να διορθώσουμε και τις αδικίες και την καταστροφή που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία;. Ποιος τα κατέστρεψε με το PSI; Ποιος τα κατέστρεψε με τα ομόλογα;

Μετά από 12 περικοπές συντάξεων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παρά την αμνησία που δείχνουν να έχουν πάθει και τα δύο κόμματα σχετικά με αυτές, να θυμίσω ότι κάθε φορά που γινόταν μια περικοπή στις συντάξεις αυτό που έλεγαν τα δύο κόμματα ήταν ότι έτσι θα καταστεί και πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν είδαμε ούτε αυτή τη δικαιοσύνη, ούτε αυτή τη βιωσιμότητα. Τώρα που προσπαθεί η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα αποκαθιστά και τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη του ασφαλιστικού και προσπαθεί να δώσει και προοπτική για τις συντάξεις, βλέπουμε τα δύο αυτά κόμματα να θέλουν να βγουν στα βουνά για αγώνα υπεράσπισης των συντάξεων που δήθεν κόβονται», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact