ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Πετύχαμε ρητή δέσμευση για την απομείωση του χρέους

«Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου»

«Η Ελλάδα έχει πετύχει για πρώτη φορά ρητή δέσμευση για την απομείωση του χρέους και μέτρα σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η ΝΔ δήλωνε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, οπότε δεν χρειάζεται να ληφθεί καμία πολιτική απομείωσής του. Η δική μας προσπάθεια για μείωση του χρέους έχει καταστεί ρητή δέσμευση από την πλευρά των εταίρων και σίγουρα δεν είναι αντιπαραθετική με την αναγκαιότητα για ευρωπαϊκή ρύθμιση του χρέους, η οποία είναι μία πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ξεκομμένο από το ευρωπαϊκό πρόβλημα της διευθέτησης του χρέους». Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ερωτηθείσα για τις απαντήσεις του πρωθυπουργού σε ερωτήσεις για τις θέσεις εργαζομένων σε κανάλια, είπε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όταν ο Γ. Παπανδρέου το 2011 ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός που απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων», προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, απάντησε με ευθύτητα και ειλικρίνεια σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις θέσεις εργασίας, παραθέτοντας και μία πρώτη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον κ. Κατρούγκαλο. Καλό θα ήταν και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν με προτάσεις για τις θέσεις εργασίας και πώς θα μπορέσουν να προστατευτούν οι εργαζόμενοι».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, η κ. Σβίγκου σημείωσε: «Οι υπουργοί είναι πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ασκούν κυβερνητικό έργο και η πρώτη κριτική, την οποία οφείλουν να τους ασκούν και οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι, προφανώς, πρέπει να αφορά στο κυβερνητικό έργο. Την πολιτική κριτική θα πρέπει να την επιδιώκουμε για να γίνεται καλύτερο και το κυβερνητικό έργο και το έργο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχω πει από προχθές ότι δεν θα ήθελα να σχολιάσω καμία δήλωση υπουργού -δεν είναι κι αυτός ο ρόλος μου. Προφανώς και η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με όρους ευγένειας, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία, που η ουσία είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, στο οποίο και οι δύο υπουργοί προσπαθούν να βάλουν τάξη και προσπαθούν να ανακόψουν την αποδόμηση, η οποία είχε ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ακόμα σφοδρότητα από τον κ. Γεωργιάδη και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Να γυρίσουμε στην ουσία και να μιλήσουμε πραγματικά και για τον ρόλο της δημοσιογραφίας, όπως έχει ανοίξει και με τη συζήτηση για τα κανάλια, αλλά και για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα κανάλια», συμπλήρωσε.

Για το προσφυγικό τόνισε ότι πρώτον, η κυβέρνηση θέτει σε όλα τα διεθνή φόρα το θέμα και της αλληλεγγύης και της αναγκαιότητας αναλογικής κατανομής των προσφυγικών ροών και βέβαια της βοήθειας, την οποία πρέπει να δώσει η Ευρώπη σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν την αύξηση των προσφυγικών ροών. «Το δεύτερο είναι ότι με βάση τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, αλλά με σύμμαχο την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στις τοπικές κοινωνίες δεν έχουν δημιουργηθεί στην πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών προβλήματα, όπως προσπαθεί η ΝΔ να παρουσιάσει με αφορμή το Ωραιόκαστρο», πρόσθεσε.

Η κ. Σβίγκου επεσήμανε ότι «όταν υπάρχουν μειοψηφικές και ακραίες φωνές και φωνές, μάλιστα, που παρακινούν σε αυτοδικία, όπως οι δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, θα πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να τις καταδικάσει και να ταχθεί απέναντι», υπογραμμίζοντας πως «προκαλεί πολύ αρνητική εντύπωση ότι 24 ώρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, δεν έχει υπάρξει καμία καταδίκη από τη ΝΔ γι’ αυτές τις δηλώσεις».

Αναφορικά με την «κατηγορία ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ», η κ. Σβίγκου σημείωσε: «Με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν σαφή διαχωρισμό εδώ και καιρό, όχι τώρα τον τελευταίο μήνα, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και με την πρόσδεση του ΠΑΣΟΚ στον νεοφιλελευθερισμό, μπορούμε να συνταχτούμε μαζί και δεν λέω να συνταχτούμε μαζί μέσα στο κόμμα ή σε κυβερνητικές θέσεις, να συνταχτούμε μαζί πολιτικά, υπερασπιζόμενοι κάποια κοινά πράγματα». «Αλλά όλη αυτή η παραφιλολογία για πρόσωπα, η οποία έρχεται και επανέρχεται κ.λπ., νομίζω ότι αφήνει αδιάφορους όλους τους πολίτες», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact