ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο ερευνητών για το Δημόσιο: Πρόσληψη 1.000 στελεχών -Ελληνες εξωτερικού

Την πρόσληψη 500-1.000 στελεχών, σε θέσεις «κλειδιά» του ελληνικού Δημοσίου, προτείνει το σχέδιο δύο ερευνητών του Ινστιτούτου Max Planck της Χαϊδελβέργης.

Το σχέδιο, το οποίο παρουσίασε η «Καθημερινή», προτείνει την πρόσληψη των στελεχών απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καλείται, όπως αναφέρουν οι ερευνητές Armin von Bogdandy και Μιχάλης Ιωαννίδης, να αναλάβει όχι μόνο τη στρατολόγησή τους, αλλά και τη μισθοδοσία τους. Ακόμη προτείνεται η εργασιακή και μισθολογική κατάστασή τους να ακολουθεί εκείνη των υπαλλήλων της ΕΕ, ώστε οι θέσεις να είναι ελκυστικές για τους καλύτερους.

Τα στελέχη, σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά την ελληνική υπηκοότητα, με στόχο κυρίως τους Ελληνες της νέας διασποράς. Με αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα αντιστραφεί το λεγόμενο brain drain, η φυγή των καταρτισμένων νέων Ελλήνων από τη χώρα μας, αλλά και τα στελέχη αυτά θα μπορούν να προσφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους.

Ομως, επιστήμονες και παράγοντες με διοικητική πείρα στους οποίους απευθύνθηκε η «Καθημερινή» για να σχολιάσουν το σχέδιο αυτό εμφανίζονται μοιρασμένοι. Κάποιοι εκτιμούν πως πρόκειται για αναγκαία και ριζοσπαστική πρόταση. Αλλοι όμως αμφισβητούν το αν έχει νόημα να αλλάξει η «κεφαλή» της διοίκησης, δίχως να έχει μεταρρυθμιστεί το «σώμα» της.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε στην εφημερίδα στέλεχος που συμμετείχε στην Task Force της Κομισιόν για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. «Η ελληνική διοίκηση δεν έχει οργανογράμματα. Εχει ανάποδη πυραμίδα- πολλά αφεντικά και λίγους υπαλλήλους. Είναι μεξικανικός στρατός. Ακόμη κι αν φέρεις 500 ανθρώπους, 500 διαμάντια, θα είναι σαν να τα πετάς στη λάσπη», είπε στην «Καθημερινή».

Φωτογραφία: wikimedia

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact