ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο χρηματοδότησης για το μεταναστευτικό θα προτείνει ο ούγγρος πρωθυπουργός

Μαζική οικονομική υποστήριξη των γειτονικών χωρών της Συρίας

Σχέδιο παροχής βοήθειας ύψους 3 δισ. ευρώ στις γειτονικές χώρες της Συρίας, προκειμένου να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, πρότεινε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

«Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσω στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη συνάντησή μας», το οποίο «προβλέπει τη μαζική οικονομική υποστήριξη των γειτονικών χωρών της Συρίας», δηλαδή του Λιβάνου, της Τουρκίας και της Ιορδανίας, εξήγησε στη Bild.

Μέχρι στιγμής οι σύροι πρόσφυγες που έφευγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν τον πόλεμο αναζητούσαν καταφύγιο κυρίως σε αυτές τις χώρες, στις οποίες πλέον καταγράφονται σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όμως η τάση αυτή άλλαξε τους τελευταίους μήνες με ολοένα και περισσότερους πρόσφυγες να αποπειρώνται να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός, που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης σκληρής γραμμής απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ο οποίος δέχεται κατηγορίες ότι άφησε να δημιουργηθεί μια χαοτική κατάσταση στη χώρα του, πρότεινε ένα σχέδιο «3 δισεκ. ευρώ» για τη χρηματοδότηση των τριών αυτών χωρών.

«Και αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα αυξήσουμε τη βοήθεια μέχρι να σταματήσει η εισροή μεταναστών (στην Ευρώπη). Η διαδικασία αυτή θα εμποδίσει τις χωρίς τέλος συζητήσεις για χρηματοδοτικά θέματα. Διότι χρειάζεται άμεση βοήθεια, τώρα», υπογράμμισε ο Ορμπάν.

«Οι μετανάστες αυτοί δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται (στις τρεις αυτές χώρες). Εκεί ήταν ασφαλείς. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν δεν φεύγουν για να γλιτώσουν από τον κίνδυνο, έχουν ήδη φύγει και δεν θα έπρεπε να φοβούνται πλέον για τη ζωή τους», επεσήμανε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη «επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή. Όμως είναι γεγονός: Δεν υπάρχει θεμελιώδες δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, μόνο δικαίωμα στην ασφάλεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» κατέληξε ο Ορμπάν.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact