ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικά θετικά αποτιμούν τα ρωσικά ΜΜΕ τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Τόνισαν, ωστόσο, ότι θεαματικές αλλαγές στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ δεν θα υπάρξουν

Σε γενικές γραμμές το Κρεμλίνο ήταν ικανοποιημένο από την πρώτη συνάντηση των Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Αμβούργο, όπως τονίζει το Κρεμλίνο. Το ίδιο ισχύει και για τον Λευκό Οίκο, δεδομένης της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου, ότι η συνάντηση ήταν «συγκλονιστική».

Ωστόσο, οι ρωσικές εφημερίδες έκαναν με τη σειρά τους τη δική τους αποτίμηση για την πολυαναμενόμενη αυτή συνάντηση, στην οποία ο πρόεδρος Πούτιν διαπίστωσε ότι ο «συνομιλητής Τραμπ είναι πολύ διαφορετικός από τον τηλεοπτικό Τραμπ». Τα ΜΜΕ της χώρας είδαν θετικά τη συνάντηση, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν θεαματικές αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ρωσία, η εφημερίδα «Κοmmersant» εκτίμησε ότι οι συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ επισκίασαν το βασικό περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της συνόδου κορυφής της G20, γράφοντας ότι «η εισηγητική ομιλία της οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ενδιέφερε λιγότερο τα διεθνή ΜΜΕ από την πρώτη χειραψία των ηγετών των ΗΠΑ και της Ρωσίας στους διαδρόμους της συνόδου».

Η εφημερίδα «Vedomosti» έγραψε ότι παρά τις δηλώσεις των Πούτιν και Τραμπ ότι ελπίζουν να βρουν διέξοδο στην κρίση που διέπει τις διμερείς σχέσεις, πραγματικές πιθανότητες για να γίνει κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν. «Η επαφή συνεργασίας μεταξύ των δύο προέδρων έγινε, αλλά να τρέφει κάποιος περιττές ελπίδες δεν αξίζει» ήταν το σχόλιο που έκανε στην εφημερίδα ο διευθυντής του Κέντρου «Carnegie» της Μόσχας, Ντμίτρι Τρένιν, εκτιμώντας ότι «η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ είναι θεμελιώδους σημασίας, καθώς αφορά την παγκόσμια τάξη πραγμάτων και θα επιλυθεί εύκολα». Ακόμη πιο φειδωλή στις εκτιμήσεις της υπήρξε η εφημερίδα «Novaya Gazeta», η οποία ανέφερε ότι το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης Πούτιν -Τραμπ, παρόλα αυτά έγινε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact