ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο Γρηγόρης Λέων: «Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό τέλος, υπέφερε αρκετά»

Στις εξελίξεις που έχουν συγκλονίσει με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και τη σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε στον βασανιστικό τέλος της Τζωρτζίνας για την οποία σημείωσε ότι “υπέφερε αρκετά” και πως φαίνεται ότι ο θάνατός της ήταν “μία διαδικασία που όπως φαίνεται δεν οδήγησε στο θάνατο με τη μία φορά“.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τόνισε πως οι καταθέσεις των γιατρών είναι κομβικές, καθώς θα περιγράψουν “όλη την περιπέτεια μέχρι το θάνατο αυτού του μικρού παιδιού”.

“Στο τρίτο παιδί έγινε ήταν μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες και όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν “φυσικό” θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο του παιδιού“, είπε ακόμα και σημείωσε πως τα ευρήματα από το θάνατο της Τζωρτζίνα θα “ξεκλειδώσουν” την έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Τι είπε ο Γρηγόρης Λέων για την κεταμίνη

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στην ουσία που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας και η οποία οδήγησε στη “χιονοστιβάδα” των εξελίξεων, την κεταμίνη που όπως είπε “είναι κυρίως αναισθητικό με ό,τι συνεπάγετε και αν χρησιμοποιηθούν σε πολύ μεγάλη ποσότητα, σε υψηλά επίπεδα μπορεί να έχουν θανατηφόρο δράση.

Σίγουρα επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί“

“Η μητέρα με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελα της και πως επήλθε ο θάνατος“, είπε ακόμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τονίζοντας σε αρκετά σημεία πως “το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια“.

“Ήαν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται“, κατέληξε ο κ. Λέων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact