ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμβαίνει στα Ίμια; Γιατί είναι σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο ανατολικό Αιγαίο, με τους Τούρκους να αμφισβητούν ανοιχτά και με κάθε ευκαιρία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι Τούρκοι από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να… παρενοχλούν ελληνικά σκάφη τα οποία επιχειρούσαν τη διάσωση μεταναστών από ξύλινο σκάφος που βυθιζόταν ανοιχτά της Καλολίμνου.

Στις 07:00 το πρωί, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά από ναυάγιο.

Η περιοχή άρχισε να… παίρνει φωτιά! Στις 07:59, μία μόλις ώρα μετά το πρώτο περιστατικό, τουρκικό ελικόπτερο, τύπου ΑΒ 412, πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε ύψος μόλις 100 ποδιών και στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και αργότερα… στις 09:41 και πάλι ελικόπτερο ιδίου τύπου πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων σε ύψος 800 ποδιών και εξήλθε ξανά με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια.

Φωτογραφίες που ανάρτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που βρίσκεται κοντά στα Ίμια, δείχνουν να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση και ένα τουρκικό αεροσκάφος CΝ-235.

imia1

Από ό,τι βλέπουμε όμως στις φωτογραφίες, εκτός από ελικόπτερο και αεροπλάνο, κοντά στα Ίμια βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Πιο πίσω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διακρίνεται και τουρκικό πολεμικό πλοίο.

imia2

Νωρίτερα το διασωστικό σκάφος Zeta της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είχε ολόγυρά του μόνο τουρκικά περιπολικά.

imia3

Σημειώνεται ότι η Καλόλιμνος είναι ένα από τα 18 νησιά που αμφισβητεί η κεμαλική Τουρκία η οποία θεωρεί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα «παρέδωσε» στην Ελλάδα το 2004!

Η Άγκυρα είχε καιρό να «εμφανιστεί» στα Ίμια και η σημερινή ενέργεια σίγουρα συνδέεται με την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση «Μέδουσα» που διεξάγεται στην περιοχή της Ρόδου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν περισυλλεγεί και διασωθεί μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες νότια νοτιανατολικά της Καλόλιμνου, ενώ το πρωί ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα οι διασωθέντες είναι 10 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδάκι.

Ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 ως 24 άτομα.

 newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact