ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Συναντήσεις με UFO που θα σας αφήσουν άφωνους!

Το 2017, διάφοροι ειδησεογραφικοί οργανισμοί αποκάλυψαν την ύπαρξη του Προγράμματος Αναγνώρισης Προηγμένων Αεροπορικών Απειλών, ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και διερευνούσε αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα μεταξύ 2007 και 2012.

Αυτό το μυστικό πρόγραμμα ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο, δεν ήταν το πρώτο του είδους του.

Οι επίσημες κυβερνητικές μελέτες UFO ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1940 με το Project Sign, παρέχοντας μερικά από τα πιο αξιόπιστα βίντεο εναέριων φαινομένων μέχρι σήμερα. Μέσα σε λίγα χρόνια, το πρόγραμμα αυτό εξελίχθηκε τελικά στο Πρόγραμμα Μπλε Βιβλίο, το οποίο ερευνούσε ενεργά τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ σε μεγάλο μέρος του Ψυχρού Πολέμου.

Η αποκάλυψη του 2017 ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ερευνούσε ενεργά τα UFO αναζωπύρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα UFO και τους εξωγήινους.
Τα φώτα πάνω από το New Jersey Turnpike (2001)

Χρειάζονται πολλά για να σταματήσουν οι οδηγοί δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο για να κοιτάξουν προς τον ουρανό, αλλά στις 14 Ιουλίου 2001, οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ έκαναν ακριβώς αυτό.

Για περίπου 15 λεπτά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θαύμασαν το θέαμα παράξενων πορτοκαλί και κίτρινων φώτων σε σχηματισμό V πάνω από το Άρθουρ Κιλ Γουότεργουέιτ μεταξύ του Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης και του Κάρτερετ του Νιου Τζέρσεϊ. Ο υπαστυνόμος Ντάνιελ Τάραντ του αστυνομικού τμήματος του Κάρτερετ ήταν ένας από τους μάρτυρες, όπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής του μετρό από τη γέφυρα Θρογκς Νεκ στο Λονγκ Άιλαντ και το Φορτ Λι του Νιου Τζέρσεϊ κοντά στη γέφυρα Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αρχικά αρνήθηκαν ότι τυχόν αεροπλάνα, στρατιωτικά αεροσκάφη ή διαστημικές πτήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα μυστηριώδη φώτα, αλλά μια ομάδα γνωστή ως η Νέα Υόρκη Ερευνητές Παράξενων Φαινομένων (NY-SPI) ισχυρίστηκε ότι έλαβε δεδομένα από τα ραντάρ της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) που επιβεβαίωναν τις εμφανίσεις UFO εκείνης της νύχτας.

Η συνάντηση του USS Nimitz (2004)

Στις 14 Νοεμβρίου 2004, το USS Princeton, μέρος της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Nimitz, παρατήρησε ένα άγνωστο σκάφος στο ραντάρ 160.93 km από τις ακτές του Σαν Ντιέγκο. Για δύο εβδομάδες, το πλήρωμα παρακολουθούσε αντικείμενα που εμφανίζονταν στα 24384.00 m και στη συνέχεια κατέβαιναν για να αιωρούνται ακριβώς πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όταν δύο μαχητικά αεροσκάφη FA-18F από το αεροπλανοφόρο USS Νίμιτς έφτασαν στην περιοχή, είδαν αρχικά κάτι που φαινόταν σαν αναβράζον νερό, με τη σκιά ενός οβάλ σχήματος κάτω από την επιφάνεια. Στη συνέχεια, σε λίγα λεπτά, ένα λευκό αντικείμενο σε σχήμα Tic Tac εμφανίστηκε πάνω από το νερό. Δεν είχε ορατά σημάδια που να υποδηλώνουν κινητήρα, φτερά ή παράθυρα και οι υπέρυθρες οθόνες δεν αποκάλυψαν καυσαέρια. Ο διοικητής Black Aces David Fravor και ο υποδιοικητής Τζιμ Σλέιτ της Μοίρας Μαχητικών Κρούσης 41 επιχείρησαν να αναχαιτίσουν το σκάφος, αλλά αυτό επιτάχυνε και απομακρύνθηκε, ενώ επανεμφανίστηκε στα ραντάρ σε απόσταση 96.56 km. Κινήθηκε με τριπλάσια ταχύτητα από την ταχύτητα του ήχου και υπερδιπλάσια από την ταχύτητα των μαχητικών αεροσκαφών.

Δίσκος του Διεθνούς Αεροδρομίου O’Hare (2006)

Η πτήση 446 ετοιμαζόταν να πετάξει για τη Βόρεια Καρολίνα από το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, καθώς ένας εργαζόμενος στην αποβάθρα της United Airlines παρατήρησε ένα σκούρο γκρι μεταλλικό σκάφος να αιωρείται πάνω από την πύλη C17. Εκείνη την ημέρα, στις 7 Νοεμβρίου 2006, συνολικά 12 υπάλληλοι της United και μερικοί μάρτυρες έξω από το αεροδρόμιο εντόπισαν το σκάφος σε σχήμα δίσκου γύρω στις 4:15 μ.μ.

Οι μάρτυρες λένε ότι αιωρούνταν για περίπου πέντε λεπτά προτού εκτοξευθεί προς τα πάνω, όπου άνοιξε μια τρύπα στα σύννεφα -αρκετή ώστε οι πιλότοι και οι μηχανικοί να μπορούν να δουν τον μπλε ουρανό. Το ρεπορτάζ έγινε η πιο πολυδιαβασμένη ιστορία στον ιστότοπο της Chicago Tribune μέχρι εκείνη την ημερομηνία και έγινε διεθνής είδηση. Ωστόσο, επειδή το ΑΤΙΑ δεν φαινόταν στα ραντάρ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το χαρακτήρισε “καιρικό φαινόμενο” και αρνήθηκε να το ερευνήσει.

Οι εμφανίσεις του Stephenville (2008)

Η μικρή πόλη Στίβενβιλ του Τέξας, 160.93 km νοτιοδυτικά του Ντάλας, είναι κυρίως γνωστή για τις γαλακτοκομικές μονάδες της, αλλά το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου 2008, δεκάδες κάτοικοι της είδαν κάτι μοναδικό στον ουρανό. Οι πολίτες ανέφεραν ότι είδαν λευκά φώτα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 67, αρχικά σε ένα ενιαίο οριζόντιο τόξο και στη συνέχεια σε κάθετες παράλληλες γραμμές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τοπικού πιλότου Στιβ Άλεν, τα στροβιλιστικά φώτα ” απλώνονταν σε μήκος περίπου 1.61 km και σε πλάτος 0.80 km”, ταξιδεύοντας με περίπου 4828.03 km την ώρα. Δεν αναφέρθηκε κανένας ήχος.

Οι μάρτυρες πίστευαν ότι το γεγονός θύμιζε τις εμφανίσεις των φώτων του Φοίνιξ το 1997. Ενώ η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψε εβδομάδες αργότερα ότι F-16 πετούσαν στις στρατιωτικές επιχειρησιακές περιοχές του Brownwood

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact